Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül: "Kardeşliğin ve dostluğun spor vasıtasıyla gelişeceğine inanıyoruz"

"Yunanistan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Türkiye'de seri yarışlar düzenleyerek Balkanlarda kardeşliğin gelişmesine katkı yapmaya devam edeceğiz"

Türk Bisiklet Markası Salcano, Atina'da dağ bisikleti yarışına sponsor oldu.

SALCANO ATHENS CUP C.2 yarışları daha önce yapılan Atina Olimpiyatları'nın dağ bisiklet parkurunda gerçekleştirildi. Türk Markası Salcano'nun ismini verdiği ve sponsor olarak desteklediği dağ bisikleti yarışına 5 ülkeden 31 profesyonel bisikletçi katıldı.

Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, bu yarışın Türkiye - Yunanistan ilişkilerinin yanı sıra Türk-Balkan yarışları açısından da çok güzel bir gelişme olduğuna vurgu yaparak; kardeşliğin spor vasıtasıyla gelişeceğine inandıklarını belirtti.

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül konuşmalarına şöyle devam etti:

"Bisiklet yarışları kardeşliğin, dostluğun gelişmesindeki en önemli alan. Sırbistan, Bosna, Yunanistan ve Türkiye'de seri yarışlar düzenliyoruz. Balkanlarda kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

Salcano olarak Balkanlarda kardeşlik temasını biz yıllardan beri işliyoruz. Bundan 3 yıl önce Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Türkiye'de Salcano MTB CUP yapmıştık. Bu sene de bunun bir benzeri doğal olarak oluştu. Yunanistan'daki bir bayimiz vasıtasıyla Atina'da Olimpiyatların gerçekleştirildiği parkurda bir dağ bisikleti yarışı düzenlendi 'Salcano MTB CUP Atina' olarak. Bu bizim açımızdan gerçekten gurur verici. Türkiye-Yunanistan ilişkilerini pozitif anlamda etkilemek amacıyla da olsa bir Türk bisiklet firmasının Yunanistan'da bir yarışa sponsor olması bizim açımızdan da önemliydi. Aynı zamanda biz Salcano olarak Türkiye'de bulunan 2 uluslararası takımın (Konya Torku ve Salcano Kapadokya) sponsoruyuz. Bu sponsorluklar ile birlikte Salcano Kapadokya'da Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'dan gelen sporcularla kardeşliği pekiştiren bir yapı oluşturuyoruz. Bu anlamda da Atina'da yaptığımız sponsorluk bizim açımızdan çok anlamlı."

Salcano'nun bundan sonraki hedeflerini de anlatan Akgül,

"Türk markası olarak dünyaya açılma yolunda attığımız en önemli adımlardan bir tanesi de Türk sporuna destek olmak. Biz şu anda Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun sponsoruyuz. Yarın da basın toplantısı var. Triatlon Federasyonu'na destek oluyoruz ama biz dünyaya açılan bir Türk bisiklet markası olarak yolunda şu şejkilde biz hedefimiz var; Fransa Bisiklet Turu'nda, İtalya Bisiklet Turu'nda koşan ilk Türk bisikletçisinin bir Türk markası üzerinde koşmasını istiyoruz. Sporla büyüyüp sporla bir yerlere gelmek istiyoruz." dedi.

"AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ORDUSU'NA BİSİKLET SATIYORUZ"

Salcano'nun dünyaca güven duyduğu bir marka olduğunun altını çizen Bayram Akgül; konuşmalarını şöyle tamamladı:

"Gerçekten buna yönelik bisikletler ürettiğimizi geçen yıl Dünya Şampiyonu Fabrice Mels ile gösterdik. Bu ilk defa olan birşeydi. Bir Türk markasının bisikleti ile Belçikalı sporcu birinci oldu. Bu çığır aşan bir işti, devamı gelecek. Şu anda Salcano Avrupa'da büyüyor. Afrika'da satışlarımız var. Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'na Bisiklet satıyoruz. Bu ağı genişletmek en büyük amacımız."