Aydın'ın büyükşehir statüsü kazanmasından önce, Kuşadası'nın beldesi olan Davutlar'da belediye meclis üyeliği ve 4 dönem AK Parti belde başkanlığı yapan ve evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren 67 yaşındaki Zeynel Abidin Çengel, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Çengel'in İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki otopsinin ardından alınan cenazesi, ikindide Davutlar Merkez Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakçam, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal, siyasi partiler, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Çengel'in yakınları ve yaklaşık 2 bin kadar Kuşadalı katıldı. 




Kalabalık cami ve avlusuna sığmayınca, Davutlar içinden geçen ana yol trafiğe kapatıldı. İkindide kılınan namazın ardından, cenaze yaklaşık bir buçuk kilometrelik koridor oluşturularak eller üzerinde Davutlar Mezarlığı'na getirilip, gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze töreni boyunca Çengel'le aynı ismi taşıyan torunu Zeynel Abidin Çengel, taziyeleri kabul eden babası Murat Çengel'in yanından ayrılmadı.

POLİS 2 KİŞİYİ ARIYOR

Davutlar'ın en büyük mandalina ve şeftali üreticisi Zeynel Abidin Çengel'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken, polisin şu ana kadar 10 kişinin ifadesine başvurduğu öğrenildi. İfadeler ve yapılan çalışmalar neticesinde cinayeti işledikleri ileri sürülen iki kişinin tespit edildiği, yakalanmalarının an meselesi olduğu belirtildi.