Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, derneklerinin adını kullanarak para ve yardım toplanıldığını söyleyerek tepki gösterdi. 

Derneklerinin adının bu tür olaylarla anılmasından rahatsız olduklarını dile getiren TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, vatandaşlarında sakatlar derneğinin adını kullanarak para ve yardım isteyenlere karşı dikkatli olmalarını istedi.

Dernekleri adına bağış ve yardım toplayan kişilerle hiçbir bağlantılarının olmadığını belirten Hakyemezoğlu, “Samsun Yabancılar Çarşısı esnaflarından ve merkezdeki diğer esnaflardan Sakatlar Derneği adına ‘kermesimiz ve konserimiz var’ diyerek, dükkan dükkan ve kapı kapı gezip bağış topluyorlar. Bizim 11 Mayıs 2015 tarihinde dernek binamızda 3 gün sürecek kermes açılışımız ve 14 Mayıs 2015 tarihinde Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu konserimiz var. Fakat biz TSD Samsun Şubesi olarak hiç bir şekilde bir bağış talep etmedik. Bizlerin ve derneğimizin adını kullanarak bağış isteyen ve bir şeyler satarak maddi destek isteyen bedensel engeli olmayan bu kişilerin bizimle uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur” dedi.