Aksakallılar, MHP ile Sütlüceliler arasında yaşanan kırgınlıkta tarafları bir araya getirerek barıştırdı.
Arabuluculuğu Akçadağ eski Belediye Başkanı Bayram Karaaslan yaptı. Belediye başkanının yanında Akçadağ Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş da yer aldı. Aksakallı heyeti, Sütlüce Mahalle Muhtarı Mustafa Çetin ve Sütlüce’nin ileri gelen heyeti ile birlikte ile MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Malatya 1’nci sıra Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Malatya İl Başkanı Muzaffer Karaca ve MHP Malatya il yönetim kurulu üyelerini bir araya getirdi. Barışmada ilk sözü Akçadağ eski Belediye Başkanı Bayram Karaaslan aldı. 2000 yılında bir hadisede arabulucu olduğunu anımsatan Karaaslan, “Gerçekten bu tür hadiseler adliye ile olmaz. Mümkün ola arkadaşlar bir araya gelsin ve çözüm bulunsun. Benim hastam olmasaydı, bu iş bu kadar uzun da sürmezdi. Sonra da çocuğum vefat etti. Bu durum da buraya geldi. Şimdi bu toplumun bir arada olması, memleket içinde millet için de faydalıdır. Benim bu arabuluculuğum da siyaseten değildir. Dededen kalma mirastır. Toplumda bu tür adamların olması lazımdır. Niye, olan hadise olmuştur, olmayanın da önünü kesmek gerekir. Her ikisine de, teşkilatınıza, Arif Yıldız’a teşekkür ediyorum. Sütlüce’nin muhtarına ve ileri gelenlerine teşekkür ediyorum. Her iki tarafa da Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, öncelikle Akçadağ eski Belediye Başkanı Bayram Karaaslan’a teşekkür etti. Böyle bir girişimde bulunmanın sevap olduğunu hatırlatan Erdem, şunları kaydetti:
“Ben küskün tabirini kullanmayacağım. İki kişiyi bir araya getirme Cenabı Allah nezdinde büyük bir sevabı vardır. Bu sevaba da siz bu akşam nail oldunuz. Bizim örf, adet ve geleneklerimizde samimiyet görüldüğü anda her şey unutulur. Bizim de bir hadiseden dolayı bir kırgınlık vardı. Ama herhangi birimizin samimi selamı, her şeyi bitiriyor. Önemli olan buradaki samimiyettir. Bazen deriz, incir çekirdeğini doldurmayacak bir dünyalık olayda ki bu dünyalık bir olaydır, ama ahiretliktir. Cenabı Allah diyor ki ‘bana bir adım yaklaşın ki, size üç adım yaklaşayım’ diyor. Bunu Cenabı Allah diyor. Kul demiyor. Allah’ın bu müjdesini biz nasıl tepebiliriz. Nasıl ret ederiz. Biz bu şiar üzerine yaşıyoruz. Sizlerin bize samimi bir şekilde selamınızı bizler kucaklıyoruz.”
Sütlüce Mahalle Muhtarı Mustafa Çetin ise, “Bizim Sayın MHP Malatya il teşkilatıyla, Sayın Arif Yıldız beyefendi ve arkadaşlarıyla uzaktan yakından herhangi bir husumetimiz olmaz, olamazdı da zaten. Yanlış bir algılamadan, maalesef üzüntü verici bir hadise yaşadık. Bundan dolayı da tüm Sütlüceliler üzgündür ve bu hayırlı toplantıyı daha da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
MHP Malatya 1’nci sıra Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız da, Akçadağ eski Belediye Başkanı Bayram Karaaslan’a, Sütlüce Mahalle Muhtarı Mustafa Çetin’e ve Sütlüce’nin ileri gelenlerine yürekten teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ezanın okunduğunu, mübarek bir vakitte güzel bir iş yapıldığını vurgulayan MHP’li Yıldız, “İl Başkanımız böyle uygun görmüş, Akçadağ eski Belediye Başkanımız Bayram Karaaslan, Sütlüce Mahalle Muhtarımız Mustafa Çetin ve Sütlüce’nin ileri gelenleri kalkmış buraya kadar gelmiş. Bu durum, böyle ufak tefek şeyleri düşünecek durum değildir. Böyle bir cemaate duruma kan bağışlanır. Benim Sütlüce’deki kardeşlerimle de buradaki kardeşlerimle de hiçbir problemim olmaz. Hiçbir problemim de yok. Hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
“Hepinize kalbimi açmış durumdayım” diyen Yıldız, her zaman Sütlüceli kardeşlerinin yanında olacağını kaydetti. Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
“Vekil olduğum zaman da yanınızda, sizlerle birlikte olacağıma söz veriyorum. Bu kadar güzel bir insan topluluğu buraya toplandıktan sonra benim hiçbir şey söylemem gerek yoktur. Hepinizden Allah razı olsun. Bu kırgınlığı ortadan kaldırmış oluyoruz. Çünkü bizim küsme, darılma gibi bir lüksümüz yoktur. Zaten Malatya’ya hizmet etmek için yola çıkmışız. Sütlüceli kardeşlerimize de hizmet etmek için yola çıkmışız. Onun için bizim hiç kimse ile problemimiz olamaz. Bu kadar arkadaş bir araya geldikten sonra kan bağışlanır. Arif Yıldız hepinizden memnundur. Zaten Arif Yıldız ile bir problem yok. Bu teşkilat başkanı olmanın gerektiği bir durumdu. Ve bunu da burada bitirdik. İl Başkanımın talimatıyla yarın gider, şikayet dilekçemi de geri çekerim. Durumu da adli makamlara bildiririm ve orada da bu işin gereği neyse onu da yerine getirmeye hazırım.”
Yapılan konuşmalardan sonra Kuran’ı Kerim okundu. Ardından da MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız ile Sütlüce Mahalle Muhtarı Mustafa Çetin ve Sütlüce’nin ileri gelenleri kucaklaşarak, olayı tatlıya bağladılar. Daha sonra Akçadağ eski Belediye Başkanı Bayram Karaaslan, Sütlüce Mahalle Muhtarı Mustafa Çetin ve Sütlüce’nin ileri gelenleri, MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız’ın seçim bürosunu ziyaret ettiler. MHP’li Yıldız da konuklarına tatlı ikram ederek, dostça kucaklaştılar.