Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF’nin aldığı yüzde 12’lik yayın geliri sistemini ilişkin olarak, "TFF ekonomi ve finanstan çok diğer işlere yoğunlaşsın" dedi.
Yayıncı kuruluşa konuşan Gümüşdağ, Türkiye Futbol Federasyonu’n (TFF) aldığı yüzde 12’lik yayın gelirinin fazla olduğuna vurgu yaparak, "Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 12 pay kesilmiyor. Bir tek Almanya’da yüzde 3’lük bir pay kesiliyor. Bu payın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu payın kulüplere dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu payın kesilmemesi konusunda federasyona öneride bulunacağız. Çok büyük adımlar attık. Türkiye’de futbol pazarını yönetmeye talibiz. Dünyada örnekleri olduğu gibi. Dünyada TFF gibi bu kadar çok işi yöneten federasyon yapısı var mı? Dolayısıyla federasyon asli olan görevlerine de daha çok odaklanabilir. Bugün baktığınızda TFF Türk futbolunun gelişimiyle ilgili, hakemlerin gelişimiyle ilgili, milli takımla ilgili çok önemli işler yapabilir. TFF’nin etkisi ve gücü hiçbir zaman azalmayacak. TFF’nin karşısında Kulüpler Birliği Vakfı yayın ihalesini yönetirse birbirini domino eden bir sistem olur. Bence TFF ekonomi ve finanstan çok diğer işlere yoğunlaşmalı" şeklinde konuştu.
Sonraki yayın ihalesi ile ilgili olarak ise Başkan Gümüşdağ, "Türk futbolunun en önemli faktörü kulüpler. Ben kulüplerin yayın haklarını ve ihalesini yönetmesi kadar doğal bir şey olmadığını düşünüyorum. Düşündüğümüz yapının hayata geçmesi için bu haftaki kulüpler birliği toplantısında geniş bir sunum yaptık. Bu sunumun 1,5 aylık bir çalışması vardı. Bütün kulüplerin de bu konuda mutabakatı var" diye konuştu.
"PARAŞÜT SİSTEMİNİN DAHİL EDİLMESİNE TÜM KALBİMİZLE İNANIYORUZ"
Getirmek istedikleri paraşüt sistemi hakkında da bilgiler veren Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Türk futbolunun en önemi sorularından bir tanesi bu. İngiltere Premier Lig’de paraşüt sistemi var. Düşen takımı 3 yıl sübvanse ediyorlar. Hatta bunu 4 yıla çıkarak istiyorlar. Ligin sonunda 3 takım düşecek. Bu düşen takımların geliri de bir anda düşüyor. Takım kaynak bulamazsa dönmemek üzere gitmiş oluyor. Biz paraşüt sisteminin dahil edilmesine tüm kalbimizle inanıyoruz" ifadelerini kullandı.