Kızılay Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi ekipleri, Düzce TEM Otoyolunda kalan sürücülere yardım elini uzattı. Sürücülere, Kızılay ekipleri çorba, kumanya paketi ve battaniye dağıttı.
Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına kar yağışı, Düzce TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde etkili oluyor. Yoğun kar nedeniyle TIR araçları Bolu Dağı Tünel istikametine verilmiyor. Araçlar TEM Otoyolu üzerinde Tursan tesislerinde bekletiliyor. Yolda saatlerce bekleyen TIR sürücülerinin yardımına Kızılay ekipleri koştu. Kızılay Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetimi Merkezi ekipleri yolda kalan sürücülere çorba, battaniye ve kumanya paketi dağıttı.
Kızılay Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, yolda kalanlara yardım ettiklerini belirterek “Kar yağışı bastırdı. Biz, yolda bekleyen sürücülere elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Çayımız, çorbamız, kumanya paketimiz var. Üşüyenler için battaniyemiz var. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.
Yolda kalan sürücüler ise ilk önce Sakarya’da beklediklerini ardından da Düzce’de beklemeye devam ettiklerini söyledi.
Yolda bekleyen araçlar uzun kuyruk oluşturdu.