Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından Ereğli Gar Müdürlüğü bünyesindeki depo ve atıl durumdaki arazilerin tahsisi için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğüne yapılan müracaat sonuçlandı.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven dün Adana’da Devlet Demiryolları 6. Bölge Müdürlüğünde Ereğli Tren Garı etrafındaki toplam 20 bin metrekare alanda tematik parkı yapılması için ön protokolü imzaladı. TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur ile birlikte protokol imzalayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, tren garı etrafındaki arazilerin demiryolu ruhuna uygun bir çalışma ile Ereğli’ye kazandırılacağını söyledi.
Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Demiryolları 6. Bölge Müdürlüğüne konunun çözüme kavuşması gösterdikleri anlayış ve sağduyuya teşekkür eden Başkan Özgüven, “Ereğli Gar Müdürlüğü bünyesindeki depo ve araziler atıl durumda idi. Ereğli Belediyesi olarak buranın tahsisini talep ederek atıllıktan kurtarmak ve şehre değer katacak bir projeye imza atmak istedik. Yaptığımız talep Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından olumlu karşılandı ve resmi yazışmaların ardından talebimize kısa sürede olumlu cevap verildi. Bugünde 20 bin metrekare alanda yapacağımız tematik parkı için ön protokolü imzalıyoruz. Ereğli’mize hayırlı olsun” dedi.
TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur ise, Ereğli tren garı etrafındaki tarihi yapının muhafaza edilerek güzel bir projeye imza atılacağını ifade ederek, “Belediye Başkanımızın ısrarı ile tahsisini yaptığımız alanın Ereğli’ye değer katacağına inanıyor, Ereğli’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.