Van merkez Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu ve Ortaokulu tarafından bahar şenliği düzenlenerek öğrenci ve velileri gönüllerince eğlendiler.
Düzenlenen bahar şenliği programına Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Yunus Durmuş, “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz ve gelecek yıllarda da okulumuzun geleneği haline gelmesini umut ettiğimiz bahar şenliğimizi umarım beğenirsiniz” dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından okul öğretmenlerinin okumuş oldukları şiirlerin ardından öğrenciler tarafından hazırlanmış olan skeç ve dans gösterileri büyük beğeni kazandı. Yapılan gösterilerin ardından Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani tarafından resim ve teknoloji tasarım dersi sergisi açılışı yapıldı. Sergiyi büyük ilgi ile gezerek stantları tek tek dolaşan Kaymakam Sarı, sergiyi beğenirken, Kaymakam Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylani’ye öğrenciler tarafından yapılan tablo hediye edildi. İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen bahar şenliğinin sonunda mahalli sanatçılar Raperin ve Ferhat Tok tarafından verilen konserin ardından program son buldu.