Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Namibya’nın Omusati bölgesinin Omalyadhilia kasabasının kırsal köylerindeki 3-6 yaş arası çocukların yararlanacağı “Johannes Kindergarden” adlı kreşin tadilatını gerçekleştirdi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Namibya’da eğitim projelerini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Namibya’nın savaştan en çok etkilenen ve başkentten uzakta yer alan yerleşim yerlerinden olan Omusati bölgesi’nin Omalyadhilia kasabasının kırsal köylerine, okul öncesi eğitim alacak 3-6 yaş arası çocuklara yönelik eğitim desteği vermek üzere “Johannes Kindergarden” adlı kreşin inşaat ve tadilatı gerçekleştirildi.
Bu proje ile TİKA tarafından harap durumda bulunan eski sınıfın ve eski tuvaletin tadilatı, yeni bir kreş sınıfı inşaatı ile içinde su kullanımı da olan 2 kişilik bir çocuk tuvaleti inşaatı yaptırıldı. Bahsi geçen inşaat ve tadilat işleri 90 günde tamamlandı.
TİKA tarafından inşaası ve tadilatı tamamlanan kreş Omusati Eyaleti Valisi SofiaShanıngwa, T.C. Windhoek Büyükelçisi Deniz Çakar, TİKA Windhoek PKO Koordinatörü Cüneyt Esmer, TİKA Delegasyonu, Omusati Eyaleti Eğitim Yetkilileri, medya mensupları ve yöre halkının katılım sağladığı açılış töreni ile eğitim ve öğretime başladı.
Söz konusu kreş ile dağınık yerleşim alanında yaşayan ve 500 kadar nüfusa sahip 3 köyün çocuklarının okul öncesi eğitim alması sağlanmış olacak. Bu yıl kreş çağındaki 35 çocuk okul öncesi eğitimi almak için kreşe kayıt başvurusunda bulundu. TİKA tarafından inşaat ve tadilat işleri tamamlanan bahse konu kreş 120 öğrenciye eğitim öğretim verebilecek kapasitededir.