MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, iktidar vekillerinin Kastamonu’ya hizmet noktasında yeterli performansı gösteremediğini söyledi.
MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İnebolu’da seçim bürosunun açılışını yaptı.
Seçim bürosunun açılışında konuşan Hayati Hamzaoğlu, iktidar milletvekillerini Kastamonu’ya hizmet noktasında yeterli performansı gösteremediğini belirterek, örnek olarak İnebolu Adliyesini, İnebolu Limanını ve İnebolu-Kastamonu arasındaki yolu gösterdi.
Hayati Hamzaoğlu, şöyle konuştu: “İnebolu Belediye Başkanlığı’nca yer tahsisleri yıllar önce yapılmasına rağmen ilgili kamu kurumlarınca henüz İnebolu Adliye Sarayı ile ilgili herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü’nün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Komisyonu Başkanvekili olmasına rağmen 5 yıldır İnebolu Adliye Sarayı yapılmamıştır. Kastamonu Milletvekili Sayın Hakkı Köylü Bakanları aklama konusunda gösterdiği performansı, Memleketi Kastamonu’ya hizmet konusunda gösterememiştir” dedi.
İnebolu Devlet Hastanesi için İnebolu Belediyesi tarafından yer tahsisi yapıldığını vurgulayan Hayati Hamzaoğlu, hastane yapımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığınca inşa işlemlerine henüz başlanmadığını söyledi.
İnebolu Limanı’nın özelleştirilme işleminin yıllardır gerçekleştirilemediğine değinen Hayati Hamzaoğlu, “İnebolu Limanının özelleştirilmesi için söz konusu limanımız Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na gerekli tahsis işlemleri yapılmasına ve aradan bunca zaman geçmesine rağmen yine limanımızın özelleştirme işlemleri başlatılmamıştır. Komşu ilçelerimizde olduğu gibi İnebolu’da da bazı kamu kurumlarının kapılarına kilit vurulmuş ve İnebolu halkının yerinde hizmet alma hakkı ortadan kaldırılmıştır. Yine İnebolu ilçemiz; Çatalzeytin, Doğanyurt, Abana, Bozkurt, Küre gibi ilçelerimizin merkezinde büyük bir ilçe olmasına rağmen iktidar İnebolu’ya bir Taşıt Muayene istasyonunu çok görmüştür. Bütün bu ilçelerimiz araç muayene hizmetleri için Kastamonu merkezine gelip gitmek zorunda bırakılmıştır. Yıllardır yol yapmakla övünen iktidara soruyorum; İnebolu - Kastamonu yolu neden hala yapılamadı? Nerede duble yollar? Nerede yıllardır yapılacağı söylenen tüneller? Bazı köylerimize ulaşım AKP iktidarı öncesinde asfaltı yapılmış yollardan sağlanmaktadır. Bu iktidar döneminde yıllar önce yapılan asfalttaki oluşan çukurlara yama dahi yapılmamıştır” diye konuştu.
İnebolu’ya bağlı köylerin birçoğunda su sorunu ve altyapı sorunlarının yıllardır çözülemediğini ifade eden Hamzaoğlu, şunları söyledi: “İnebolulu hemşehrilerimiz; evine elektrik aboneliği almak ya da elektrik aboneliğini bir başkanı üzerine naklettirmek için gidebileceği sabit bir kurum yok. Koskoca ilçede vatandaş elektrik abonelik işlemlerini yaptırabilmek için il merkezinden gelecek ilgili kurumun mobil ekiplerini takip etmek zorunda bırakılmıştır. Başkalarının kullandığı elektriğin parasını kayıp kaçak bedeli adı altında ödemek zorunda bırakılan vatandaşlarımıza hizmet konusunda gerekli hassasiyet gösterilmemektedir. Sevgili İnebolulu hemşehrilerim problemlerinizin saymakla bitirilemeyecek kadar çok olduğu biliyorum. Bu problemlerin hayatınızı ve huzurunuzu nasıl bozduğunu da biliyorum. Allah’ın izni ve sizlerin teveccühü ile Milliyetçi Hareket Partisi olarak İktidara geldiğimizde siz değerli hemşehrilerimizin tüm problemlerini çözme konusunda büyük gayret göstereceğiz ve mutlu ve müreffeh bir Kastamonu için çalışacağız”