Sibirya soğuklarının etkili olduğu Samsun’da 95 yaşındaki bir vatandaşın kaybolduğu bildirildi.
Samsun Valiliği Afet ve Acil Durum Raporu’nu yayımlayarak vatandaşları uyardı. Raporda, “İç ve yüksek kesimlerde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (karayolu ulaşımında aksamalar, zirai don vb.) dikkatli olunmalıdır. Bölgenin iç kesimlerinde mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar nedeniyle yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.
BİR VATANDAŞ KAYIP
İl Afet Yönetim Merkezi’ne gelen bir ihbarda, Tekkeköy ilçesi Sıtmasuyu Mahallesi’nde alzheimer hastası Salih Yılmaz’ın (95) saat 04.00’te evden çıktığı, kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi. İhbar üzerine olay bölgesine jandarma ile AFAD’dan 12 arama kurtarma personeli ve 1 arama köpeğinin sevk edildiği ifade edildi.
GENEL DURUM
Enerjisiz Köy ve Trafo sayısı: Alaçam’da 5 mahallede enerji yok.
Kapalı ve çalışma yapılan mahalle yolu sayısı: 19 Mayıs’ta 2 mahalle yolu kapalı, Vezirköprü 1 mahalle yolu kapalı, toplam 3 mahalle yolu kapalı durumda.
Deniz yolu ulaşım durumu: Samsunport dışındaki iskelelere görüş mesafe 100-150 metre olduğu için limana gemi giriş ve çıkış kılavuz kaptanlığınca durduruldu.
SİBİRYA SOĞUKLARI DEVAM EDECEK
Sibirya kaynaklı hava yağışının hafta sonuna kadar bölgeyi etkisi altına alacağını söyleyen Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, "Bölgemizin tamamında aralıklarla görülen kar yağışının 18 Şubat 2015 Çarşamba günü yer yer yoğun olmak üzere devam edeceği, 19 Şubat 2015 Perşembe ve 20 Şubat 2015 Cuma günü yoğunluğunun azalarak aralıklarla devam edeceği, 21 Şubat Cumartesi günü ise nispi ısınmayla birlikte yağışların yağmur şeklinde dönüşeceği tahmin edilmektedir. Bugün en yüksek hava sıcaklıkları Çorum’da sıfırın altında 2, Kastamonu’da sıfırın altında 1, Amasya ve Tokat’ta 1, Sinop’ta 2, Samsun’da 3, Ordu’da 4 derece civarlarında ölçülmüştür. Bu sabah kar yükseklikleri, Samsun-Atakum’da 5, Ladik’te 17, Şenyurt’ta 40 ve Ladik Kayak Merkezi’nde 40 santimetre olarak ölçülmüştür. Denizlerde ise rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde saatte 75 kilometre şiddetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 19 Şubat 2015 Perşembe günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor" dedi.