Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, transfer yapamadıklarından dolayı kadro kurmakta zorlandıklarını belirterek, "Tabii ki, son maçlar istediğimiz gibi olmadı. Biz de memnun değiliz. Ama bu şahsen benim beklediğim bir şeydi. Takımımızda dar bir kadronun olması, sakatlıkların olması, üst üste hep aynı arkadaşların oynamasından dolayı bu sıkıntılar ortaya çıktı" dedi.
Çalımbay, kulüp binasında yaptığı toplantıda, takımın içinde bulunduğu sıkıntıları ve son dönemde alınan kötü sonuçları değerlendirdi. Ligin başından bu yana istikrarın önemine vurgu yaptıklarını hatırlatan Çalımbay, takımdaki düşüşün gayet normal ve kendisinin de beklediği bir şey olduğunu ifade etti.
"KADROMUZUN TAMAMINDAN FAYDALANAMIYORUZ"
İkinci yarıda oynanan maçlardan sadece Eskişehirspor karşılaşmasından memnun olmadığını belirten, "Öteki maçların hepsinde biz mücadelemizi yaptık, gol de attık, kaçırdığımız pozisyonlar da oldu. Son oynadığımız Gaziantepspor maçında, herkes bu işe yüzeysel baktığı için kendine göre yorum yapıyor. Bizim kadromuzun hepsi 26-27 kişi. Biz bunların zaten çoğundan faydalanamıyoruz. Örneğin Oktay 4 aydan bu yana sakat. Gaziantep maçında kaleciyi de yabancı olarak kullanınca biraz sıkıntı yaşıyoruz. Pedriel’i oyuna alırken 2 oyuncu birden değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bizim beklediğimiz şey yavaş yavaş gerçekleşti. Bu da normal. Bizde kadro sıkıntısı var. Şu anda biz kadroyu bile kuramıyoruz" diye konuştu.
"BALIKESİRSPOR MAÇIYLA ÇIKIŞ YAPACAĞIZ"
Balıkesirspor maçıyla birlikte yeniden toparlanma sürecine girmek istediklerini kaydeden Çalımbay, "Bizim kadromuz dar, bizi sıkıntıya sokan da takviye yapamamış olmamız. 4-5 takviye yapmış olsaydık her şey daha farklı olabilirdi. Kimse benim oyuncularıma hiç konuşmasın. Hepsi elinden gelen bütün gayreti bugüne kadar gösterdiler. Lige verilen bu arada da inşallah dinlenip gelecekler, ondan sonra Balıkesirspor maçıyla bir çıkış yapacağız. O maç da bizim için çok zor olacak. Çünkü onlar da can derdinde. Bizim için sıkıntılı olacağını biliyoruz. Benim tek korkum milli takıma giden futbolcuların sakat dönmesi. İnşallah sakat futbolcularımız iyileşir, gelir. Kalecimiz iyileşir, gelir. Biz yabancı kaleciyi kaldıramayız. Belki önümüzdeki sene kaldırabiliriz ama şu anda bizim yabancı kaleciyi kaldırma şansımız yok. Biz 4 yabancı ile oynayamayız çünkü benim elimde yeterli yerli oyuncu yok. Onun için takımda düşüş olabilir, şanssızlıklarımız da olabilir ama bu takım hiçbir zaman mücadeleyi bırakacak bir takım değildir" şeklinde konuştu.
"BU DÜŞÜŞ NORMAL"
Çalımbay, ligde son maçlarda istedikleri sonucu alamadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Bu benim beklediğim bir şeydi. Takımımızda dar bir kadronun olması, sakatlıkların olması, üst üste belli hep aynı arkadaşların oynamasından dolayı bu sıkıntılar ortaya çıktı. Bizim için bu sene önemli olan sezon sonunu çok iyi şekilde bitirmek. Olumsuzlar olabilir, normal. Ben hala korkuyorum. Bir iki arkadaşımız sakatlandığında çok sıkıntı yaşayacağımı biliyorum. Şu anda Mitrovic oynamıyor, cezalı. Şimdi onun alternatifini bulmaya çalışıyoruz. Orada bir kişi daha sakatlansa sıkıntı yaşıyoruz. Onun için bu düşüş normal. Çünkü oynadığımız maç sayısına baktığımızda, kupa, lig ve özel maçları koyduğunuzda 50’ye yakın. Bunların çoğu da ilk 11’de oynayanlar. Çünkü mecburuz. İşin gerçeğini söyleyeyim, biz kupayı pek düşünmüyorduk. Çünkü götüremezdik takviye yapamadığımız için. O yüzden bu arkadaşlarımıza çok yüklendiğimiz için bir düşüş olması gayet normal. Lige verilen bu ara bizim için çok iyi oldu. Bu arayı çok iyi şekilde değerlendireceğiz. Cumartesi günü bir hazırlık maçı yapacağız. Bu maçta da maç eksiği olan arkadaşlarımızı oynatmak zorundayız. Çünkü önümüzdeki hafta 3 maçımız var. Balıkesirspor, Fenerbahçe ve arkasından da Akhisar maçı var. Bu 3 maç bizim kader maçlarımız. Burada her şey olabilir. Daha önce gösterdiğimiz performansların üstüne çıkmak zorundayız."
"YENİ STADYUMDAKİ ZEMİNLE İLGİLİ TEREDDÜTLERİM DEVAM EDİYOR"
Rıza Çalımbay, ligde kalan maçların Mersin Stadyumu’nda oynanacak olmasıyla ilgili sorular üzerine ise, "Stadyum konusunda, sorumluluk ve yetki başkanda. ’Oynayın’ derse ben oynarım, benim için hiç problem yok. Ama ben Gençlik Spor İl Müdürü’nü, Mersin İdmanyurdu’na sahayı antrenman için vermediği için buradan kınıyorum. Bizim antrenman yapmamız gerekiyor, bize yardımcı olmaları gerekiyor ama yardım etmiyorlar. Ben kesinlikle artık o sahaya antrenman için gitmem. Mersin İdmanyurdu’na antrenman için bu saha verilmiyorsa çok ayıp. ’Ben orada en az 7-8 antrenman yapmazsam, orada hazırlık maçı yapmazsam, ben orada maç oynamam’ dedim. Ben o sahayı, onlardan daha çok düşünürüm, hiç merak etmesinler ve onlardan daha iyi anlarım saha işinden. Her şeyi bırakın, antrenman için sahamızın olmadığını söylediğimiz halde bize izin verilmedi. Neden? Saha güzel dursun diye. Antrenman için sahayı vermiyorsan, demek ki orada bir şey var, korkuyorsun. Bu sahayı net görmem gerek. Net görmek için de antrenman yapmak lazım. Burada bütün sorumluluk başkanda. Artık ben karışmıyorum. Yönetim ne derse ben onu yerine getiririm. Benim o stadyumdaki zeminle ilgili tereddütlerim var. İnşallah bir şey çıkmaz. Ben antrenmanı kafamdaki bu tereddütleri gidermek için istedim. Ama onlar buna izin vermedi. Ben normalde çalıştığım hiçbir yerde maç yapacağım yerde antrenman yapmam. Ben sadece test etmek için orada antrenman yapmak istemiştim" cevabını verdi.