7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri öncesi Avukat Yaşar Kılıç Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı olduğunu düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.
Genel merkeze milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yapan Av. Yaşar Kılıç, MHP Safranbolu İlçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına MHP İl Yöneticileri, Merkez İlçe Başkanı Samet Yalçın Sarıtaş, MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker ve partililer katıldı.
Av. Yaşar Kılıç ‘yarım bacağıyla ne yapacakmış’ diyenlere, “Sizin bütününüzün yapamadığını ben tek kolumla yaparım” dedi.
‘Karabük ve Safranbolu’ya yapılacak hizmetlerin, Türkiye’ye yapılacak hizmetlerin önderliğini yapacak insanların, Ülkücüler ve Milliyetçilerin sigortasını kimseye gevşettirmem’ diyen Kılıç, “MHP bu ülkenin sigortasıdır. Türk milletinin sigortasını gevşetmek isteyen kim olursa olsun karşısına çıkarım. Ben bu yolda adayım, genel merkezimiz gösterir veya göstermez başımızın üzerine. Genel merkezden seçiliriz milletimizin karşısında seçilemeyiz başımızın üzerinedir. Fakat şunu söylemek istiyorum; algı operasyonu ile AK Parti Karabük’te sanki 2-0 garantiymiş gibi görüyorlar. O devir geçti! Köprünün altından çok sular aktı. Bu konuya değinmeden edemeyeceğim, algı operasyonu ile bizler arkadaşlarımız ile mahallelerde etki gördük. Bu mücadele de bütün arkadaşlarım ve Karabük halkının yanımda olmasını istiyorum. Milletvekili olunca benim boyum yükselmeyecek. Duyuyorum ben sağda solda arkamdan, “Ne yapacakmış Yaşar Kılıç yarım bacağıyla” deniliyormuş. Sizin bütününüzün yapamadığını ben tek kolumla yaparım. Benim arkamda Ülkücüler ve Milliyetçiler olduğu müddetçe Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmez bize! Milletvekilliği yapmış arkadaşlarımı, Belediye Başkanlığı yapmış arkadaşlarımı ve Aday olmuş arkadaşlarımı burada görmek isterdim. Benim adaylıkta da Milletvekilliğinde de gözüm yok. Ben bu davaya gönül verirken Milletvekili olacağım diye gönül vermedim. Halkım bunu böyle bilsin. El birliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.