İngiltere’nin İstanbul Konsolosu Timothy Fisher’in katıldığı toplantıda Aydının Didim ilçesinde yaşayan İngiliz vatandaşların sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
İngiltere’nin İstanbul Konsolosu Timothy Fisher’in katıldığı toplantıda Didim’de yaşayan İngiliz vatandaşların sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya İlçede yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan İngiltere’nin İstanbul Konsolosu Timothy Fisher periyodik olarak bu tür toplantılar düzenleyerek vatandaşların yaşadıkları sorunlarını dinleyip çözüm yolları noktasında yapılması gerekenleri not alıp değerlendirdiklerini söyledi.
Toplantıya katılan İngiliz vatandaşlar en çok sıkıntı yaşadıkları konunun Türkiye’deki oturma izni süreleri olduğunu ifade ederek 1 yıl içerisinde 120 gün Türkiye dışına çıkmaları durumunda yeniden oturma izni almalarının kendilerine ciddi sorun teşkil ettiğini söylediler. İngiliz vatandaşlar bu sorun nedeniyle çoğu İngiliz’in evlerini satmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.
Sağlık Sigortası konunun da değişmesi nedeniyle de zorluk yaşadıklarını ifade eden İngilizler, Türkiye’de yabancıların, ya özel şirketlerde sağlık sigortası yaptırması gerektiğini yada bireysel SGK’lı olması gerektiğini dile getirirlerken özel şirketlerin 58 yaşından büyükleri sigorta yapmadığını, bireysel sigorta içinde 260 TL kişi başına ücretin maddi anlamda kendilerini zorladığını dile getirdi.