Eskişehir Barosu’na bağlı avukatlar, kamuoyunda ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen düzenlemenin yasalaşmaması için yürüyüş yaptı.
Adalet Sarayı önünde bir araya gelen avukatlar, cübbe giyerek ellerindeki döviz ve pankartlarla Hamamyolu Caddesi’ndeki Saatli Park’a kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Eskişehir Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin, baroya verilen yetkilerden söz etti. Öztekin, “Baro yönetim kurullarına, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunma kavramlarına içtenlik kazandırma görevi de verilmiştir. Bunları sadece yerimizde oturup basın açıklamasıyla değil, bu şekilde halkımızı uyararak, yürüyüşle de gerçekleştirebiliriz” dedi.
İç Güvenlik Paketi’nin görüşülmeye başlamasından bahseden Öztekin, “Barolar, avukatlar sokağa çıkıyorsa bir şeyleri düşünmek lazım. Halkımızı uyarıyoruz. Bu konuda özellikle son günlerde iki kez ertelenen İç Güvenlik Paketi, bugün maalesef tekrar görüşülmeye başladı. Çok acıdır ve çok hızlı bir şekilde paketin geçirileceğine dair üst düzey talimatlar verildi” diye konuştu.
Son olarak Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgen Aslan ile ilgili konuşan Öztekin, şunları kaydetti:
“Bu ülkede güvenlikten bahsediliyor. İstikrar, güvenlik var deniyor. En iyi istikrar faşizmlerde olur. Çünkü hiç kimse kıpırdamaz. Bu kız yanında biber gazıyla geziyorsa, bu ülkede güvenlik denen bir şey yoktur.”
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.