Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin Elazığ adına önemli bir fırsat olduğunu belirterek, istikrarın sürmesi ve iş dünyasının önünü görebilmesi adına seçimleri önemsediklerini söyledi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, yaklaşan genel seçimlerin ekonomiye etkilerini değerlendirerek, iş dünyasının bu seçimlere odaklandığını ifade etti. Seçimlerin Elazığ için bir fırsat olduğunun altını çizen Şekerdağ, "İnşallah seçimler yapılacak bitecek. Umarım seçimlerin ardından ülkemiz istikrarlı bir ortama kavuşur. İş dünyası da böylelikle önünü görür. 2019 yılına kadar seçim yok. 4 yıl insanlar rahat edecek. Bu 4 yıl boyunca herkes önüne bakacak, ticaretine bakacak. Ben 2015 seçimlerini Elazığ adına dönüm noktası olarak görüyorum. İnşallah bu fırsatı iyi değerlendirir, iyi insanlar seçeriz. Elazığ’ın önünü açan insanlarla birlikte Elazığ daha da gelişecektir. Elazığ önü açık gelişimini tamamlamış, dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilmiş, ekonomik, sağlık, eğitim, turizm ve hayvancılık gibi alanlarda kendini ifade eden bir şehir olacaktır diye düşünüyorum" dedi.
"DUDAK UÇUKLATAN TÜRDEN TEŞVİKLER VERİLMELİ"
Elazığ’a yatırımların artması için dudak uçuklatan türeden teşvikler verilmesi gerektiğinin altını çizen Şekerdağ, "Şu anda piyasada bir durgunluk var. Kış ayları olması sebebiyle de durgunluk var seçimlerden dolayı da var. Yani bu bölgede kış aylarında çok fazla hareketlilik yok. Türkiye ticaretinden Doğu Anadolu Bölgesi’nin aldığı pay yüzde 2. Bunu 26 ile böldüğümüzde düşen pay çok az. Seçimlerin bitmesi, köylünün ürününü almasıyla birlikte inşallah ciddi bir hareketlilik olacak. Seçimlerin bitmesi iş dünyasının önünü görmesini sağlayacak. Ortaya çıkacak tablo güzel ve istikrarlı olursa iş dünyası da rahatlar. İş dünyası seçimlerin ardından 4 yıl boyunca önünü rahat bir şekilde görebilecek. 2019 yılına kadar yapacağı yatırımları, hayata geçireceği projeleri yapmaya çalışacaklar. 2015 yılı seçimlerinin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şöyle bir durum da var ki her şeyi iş dünyasından beklememek lazım. Kamuya da çok büyük görevler düşüyor. Kamunun üzerine düşeni yapması lazım. Kamu alt yapıyı hazırlamalı ki özel sektör de arkasından gelsin. Bu nedenle teşviklerle yatırımcılara destek olunmalı. Dudak uçuklatan teşvikler verilmeli ki iş dünyası da yatırım yapabilsin" diye konuştu.