Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Mutlu Makarna A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen, fiili olarak günlük 500 ton olan üretimi 620 tona çıkarttıklarını, 2015 yılında koydukları yüzde 20 büyüme hedefini tutturacaklarına inandığını söyledi.
Göymen, 2015 yılı hedeflerinin, kalite ve markalaşmaya yönelik olacağını, sektörün gerektirdiği teknolojiyi yakından takip ettiklerini, kaliteyi geliştirmeye yönelik sürekli yatırımlarda bulunduklarını dile getirdi. Bu durumun kendilerini dünyada, sektörde söz sahibi yapan en önemli etkenlerden birisi olduğuna işaret eden Göymen, Mutlu Makarna’nın en önemli özelliklerinden birisinin farklılaşma ve yenilikçiliğe açık bir yönetim ruhu ile hareket edilmesi olduğuna vurguladı.
Mutlu makarna satış grafiğinin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Göymen, iç pazardaki satış miktarlarının da yüzde 15 arttığını, ‘markalaşma’ anlamında çok önemli yatırımlar yaptıklarını, ulusal ve yerel zincir marketlerde yer aldıklarını ifade etti.
Şirket olarak 103 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini, Türkiye de hem üretim hem de ihracat konusunda ikinci büyük firma olduklarını kaydeden Aykut Göymen, şunları söyledi:
“Bu yılın sonuna kadar hedeflediğimiz ihracat rakamına ulaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen yıla göre yüzde 30 büyüme koymuştuk. Bu yüzde 30 büyümeyi gerçekleştirdik. Toplam 7 bölge müdürlüğümüz var. Günlük üretimimiz şu an fiili 500 ton. Bu üretimimiz 2015’de 620 tona çıkacak. Şu anda günlük 800 ton/gün buğday kırma kapasitemizin, 2015’te 1000 ton/gün civarında olmasını planlıyoruz. İç pazar olarak bizim yaklaşık pazar payımız Türkiye’de ki tüketilen makarnayı göz önüne aldığımızda yüzde 3-4 civarında. Öncelikli olarak iç pazarda 2015 yılında büyümeyi düşündüğümüzü kesinlikle söylememiz lazım”
Göymen, firma olarak Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini, sürekli yenilik peşinde olduklarını ve bilimsel çalıştıklarını da belirterek, Mutlu Makarna’nın hem TSE’nin hem de Avrupa Birliği’nin istediği tüm gıda kalite belgelerine sahip olduğunu söyledi. Göymen ayrıca, yürüttükleri çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri ile birçok kurumdan ödül aldıklarını, 28 Aralık tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törende Türkiye’de İSO verilerine göre Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması içinde oldukları için bu yılda yine ödül aldıklarını hatırlattı.