Küre Halk Merkezi ‘nde açılacak olan İş-Kur destekli Aşcı Yardımcılığı ve Yöresel Kilim Dokuma kurslarının seçmeleri yapıldı.
İş ve Meslek Danışmanı Tuncay Rençber tarafından açılacak kurslar hakkında kursa katılacak olanlara bilgi verildiği seçmelere Aşcı Yardımcılı Kursu’na 12 kişi, Kilim Dokuma Kursu’na ise 20 kişi gerçekleştirilen seçmeler sonrasında kayıt gerçekleştirdi.
Konu ile ilgili kısa açıklamada bulunan Küre İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun, "Halk Eğitim Merkezimiz Okuma-Yazma, Biçki-Dikiş kursları gibi klasik kursları açan anlayışından çıkarak, gelir getirici, kursiyerlerin ekonomisine girdi sağlayacak ve istihdama yönelik kurslar açmakta ve misyonunu en iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu alanda yeni çalışmalarla halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz" dedi. Açılacak kursların devam zorunluluğu gerektirdiğini söyleyen Tursun, önümüzdeki zaman dilimlerinde "Mis sabun, Taşbaskı, Trikotaj" kurslarını açmayı planladıklarını söyledi.
Aşcı Yardımcılığı’nın 12 kişi ve Kilim dokuma Kursu’nun 20 kişi olarak açılacağına vurgu yapan Küre Halk Eğitim Müdürü (HEM) Mustafa Avan; Kilim dokuma Kursu’nun 5 Şubat’ta başladığını ve 30 Haziran’a kadar devam edeceğini dile getirdiği açıklamasında Aşçı Yardımcılı kursunun ise 9 Şubat’ta başlayacağı ve 21 Temmuz’a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.