Mardin’de düzenlenen Uluslararası Kan Davası Çalıştayı okunan sonuç bildirgesinin ardından sona erdi. Etkinliği düzenleyen Ohak-Der, katkılarından dolayı İHA’ya teşekkür ve katılım belgesi verdi.
OHAK-Der tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen, kan davalarının sebep ve sonuçlarına odaklanan proje kapsamında çekilen belgesel filmin gösterimi ve Artuklu, Derik, Nusaybin, Midyat, Yeşilli, Mazıdağı, Ömerli, Savur ve Kızıltepe’de gerçekleştirilen tematik konferansların ardından uluslararası bir çalıştayla sonlandırdı.
Çalıştaya Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü, tanınmış gazeteci yazarlar ve televizyon programcıları İlhami Işık, Müfit Yüksel, akademisyenler ile İran, Irak ve Suriye’den gelen uzman ve akademisyenlerin katıldı. Tüm gün süren çalıştay, OHAK-Der ile Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlendi.
Kan davası olgusunu, bölge ülkelerinden gelen çok sayıda uzmanın katılımıyla konuyu tarih, dil, töre, kültür, devlet, hukuk, din, coğrafya, şiddet vb. açılardan ele alan çalıştay, bölgenin bu kadim soruna dair çözüm yolları ve bu sorunla mücadele araçlarına odaklandı.
Çalıştay, gün boyu süren tartışmaların ardından sonuç bildirgesinin yayımlanmasının ardından sona erdi. Çalıştay’da katkılarından dolayı İhlas Haber Ajansı Mardin Muhabiri Mehmet Salih Keskin’e teşekkür ve katılım belgesi verildi.