“Kürt Film Günleri” için Diyarbakır’da bulunan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Kültür Bakanı Xalit Doski, Kürdistani nitelik taşıyan kültürel bir konferansın ilk ayağının Diyarbakır’da gerçekleştiğini, ancak Erbil’de gerçekleştirilmesi planlanan ikinci ayağının aksadığını belirterek, bunu gerçekleştirmek için çalıştıklarını kaydetti.
Sinema Evi ve İsmail Beşikçi Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği, “Kürt Film Günleri” için Diyarbakır’da bulunan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Kültür Bakanı Xalit Doski, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Doski, Diyarbakır’da bulunmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi. Kültür alanında yapılan çalışmalara çok önem verdiklerini ve kültürel çalışmaları sanatın her dalında yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Doski, “Çünkü film ve sinemanın rolü toplumların gelişmesinde çok belirleyicidir. Kürtlerin yaşadığı dört parçada, kültürel bir iletişimin buluşması açısından önemlidir” dedi.
“KONFERANS ÖNEMLİ BİR BULUŞMA OLACAK”
Birkaç yıl önce Kürdistani nitelik taşıyan kültürel bir konferansın ilk ayağının Diyarbakır’da gerçekleştirildiğini de anımsatan Doski, “İkinci ayağı Erbil’de gerçekleşecekti. Ama bu biraz aksadı. Şimdi biz bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Tüm kültürel yapıların katılımıyla gerçekleşecek olan bu konferansı önemli bir buluşma olacağına inanıyorum. Umut ediyorum ki bu buluşma bizler ve siz belediyelerin ilişkisine bir ivme kazandırır” diye konuştu.
“BÖLGE BELEDİYELERİ İLE YAKINLAŞTIK”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise İsmail Beşikçi Vakfı’na bu buluşmaya vesile oldukları için teşekkür ederek, söz konusu görüşmenin bir başlangıç olmasını diledi. Kürt halkının yıllar içinde büyük acılar çektiğini anlatan Anlı, “Halkımız çok zahmet gördü. Bugün verilen bedeller sayesinde bazı kazanımlar elde ettik, başımız dik. Kültür, sanat, spor, toplumsal çalışmalar, belediye çalışmaları ve diplomasi sayesinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi belediyeleri ile daha da yakınlaştık” dedi.