7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi AK Parti Erzurum milletvekili adayları memleketleri Erzurum’da coşkuyla karşılandı.
AK Parti Erzurum Milletvekili adayları İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum havalimanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili ile yakınları tarafından karşılanan adaylar, konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. Kent merkezi girişinde atlı cirit ekipleri ve Erzurum bar ekibinin gösterisiyle karşılanan AK Partili adaylar, Havuzbaşından Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüyerek seçmenlerle buluştular. Vatandaşlara karanfil dağıtan adaylara yoğun ilgi gösterildi.
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Havuzbaşı’nda mehteran ekibinin gösterisi sırasında “Ceddin Deden” isteğinde bulundu. Mehterana bir süre eşlik eden Ala daha sonra mehteran ekibini tek tek tebrik ederek teşekkür etti. AK Partili adaylar şehir gezisinin ardından parti il merkezine geçtiler.