Yaklaşan genel seçimlerle birlikte Aydın’da siyasi partiler hareketlendi. Dün gerçekleştirdiği Efeler İlçe Kongresi ile tüm ilçe kongrelerini tamamlayan MHP’nin 23. Dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, gerek iktidar gerekse ana muhalefet partisinin tek alternatifinin MHP olduğunu belirterek, hanımların da partiye çekilmesini istedi. Kongrede yaptığı konuşmada erkeklere seslenen MHP’li Recep Taner, “Evli olanlar eşlerine, gençler sevgililerine MHP’yi iyi anlatsın. Yönetimlerimizde hanımlara da ağırlık verelim. Hanımlar da bu partiye erkekler kadar oy verdiğinde MHP Türkiye’de 1. Parti olur” dedi.
Türkiye’de göstergelerin iktidarın açıkladığı gibi olmadığını ve şu anda Türkiye’de 3 milyondan fazla devletten yardim alan aile olduğunu belirten Recep Taner, “Bunu her ailede 4 kişi olduğunu varsayar ve 4 ile çarparsak 12 milyon muhtaç insan olduğu ortaya çıkacaktır. Milli gelir yükseldi ise bu rakam niye. Artık Ak parti’nin gitmesi lazım” dedi.
Konuşmasında CHP’nin de eski CHP olmadığını, AK parti’nin de CHP’nin de tek alternatifinin MHP olduğunu belirten Taner, “Artık milletin uyanık olması lazım. Yapılan araştırmalara göre MHP’ye oy veren 5 seçmenden 4’ü erkek. MHP’li erkek kardeşlerimiz eşlerini, analarını gençler ise sevgililerini bir kereye mahsus oy verdirsinler açık ara iktidar oluruz. Bayanlara öncelik vermeliyiz. Mutlaka yönetimlerde bayanlar da olmalı” dedi.
Konuşmasında birlik ve beraberliğin öneminden söz edip kişisel kavgaların son verilmesini de isteyen Recep Taner, MHP’linin kimsenin adamı değil sadece davanın adamı olacağını söyledi. Bir de fıkra anlatan Taner, “Günün birinde bir vatandaşımızın hanımı vefat etmiş ve iki çocuğu ile dul kalmış. Hayat tek başına zorlaşınca yanındakiler araştırıyor ve bu arkadaşa kendisi gibi 2 çocuğu ile dul kalmış bir bayanla evlendiriyorlar. Çiftin bu evlilikten de bir çocukları oluyor. Bir gün evde bir gürültü oluyor. Hanım gidip bakıyor ve gördüğü manzara karşısında bağırıyor. ‘Bey yetiş senin çocuklarla benim çocuklar bir olmuş bizim çocuğu dövüyor’ diyor. Diyeceğim şu ki; Adamın adamı olunmaz adamın hanımı olunur. Bizler onun bunun değil davanın adamı olmalıyız. Birlik beraberlik içinde olur el ele verirsek MHP iktidara gelecektir” diye konuştu.