Kars Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içerisinde girebilmelerini sağlamak amacıyla, bir dizi önlemler alındı.
Emniyet Müdürlüğü, halkın yoğun olarak bulunağı yerler ile ana arterlerde meydana gelebilecek, hırsızlık ve kavga olaylarının önlenmesi amacıyla, 2’şer personelden oluşan 9 yaya devriye grubu oluşturdu. Yaya devriyeler 31.12.2014 günü 17.00, 01.01.2015 günü 01.00 saatleri arasında görev yapacak.
Kars Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 13 motorize ekiple, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri, kahvehane ve lokanta gibi merkezlerin bulunduğu bölgelerde, vatandaşların huzur ve sükununu bozacak davranışların önlenmesi amacıyla seyir halinde kontroller yapılacak.
Emniyet ekiplerince kutlamalar nedeniyle otobüs-minibüs durakları ile şehir içi ve şehirlerarası ulaşım güzergahlarında meydana gelebilecek yoğunluklar da göz önünde bulundurularak, trafik ekiplerince de yaya ve motorize denetimlere ağırlık verilecek. Oluşturulan 30 kişilik uygulama ekibi ile 31.12.2014 günü 17.00’den, 01.01.2015 günü 01.00’e kadar, kentin değişik noktalarında huzur uygulamaları yapılacak, taşınması yasak olan silah ve kesici-delici alet taşıyan şahıslar tespit edilerek, haklarında adli işlemler yapılacak.
Konuyla ilgili il Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak, karşılaşabileceğiniz olumsuzlukları vakit geçirmeksizin 155 Polis İmdat Hattına veya en yakın polis birimine bildirerek bizlere yardımcı olmanız beklentisiyle, bütün vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar, sağlıklı ve huzurlu günler dileriz” denildi.