İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesi dualarla açıldı. Açılış töreninde konuşan İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün “Türkiye’de artık elbise vücuda dar geliyor, bu sisteme yeni bir dizayn gerek” dedi.
İlim Yayma Cemiyetinin Afşin şubesi açılışında konuşma yapan Cemiyet Genel Başkanı Yusuf Tülün, Türkiye genelinde 155 şube ve 130 öğrenci yurduyla faaliyet gösterdiklerini söyledi.
İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, "İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında 68 yiğit insanın kendisinden, evlatlarından vazgeçerek kurdukları ve her türlü sıkıntıları yaşadıkları cenazelerin bile ortada kaldığı, dini hizmetlerin görülmesinde görevlilerin bulunamadığı süreçte kuruldu. İlim Yayma Cemiyeti, ülkenin kurtuluşunun adıdır" diye konuştu.
Bir imam hatip lisesi mezununun Türkiye’yi değiştirdiğini ifade eden Tülün, "Bir tek imam hatip okuluyla başlayan bu hareket şimdi Türkiye’de 81 vilayetin tamamında, 155 şubesiyle, 130 öğrenci yurduyla İlim Yayma Cemiyeti 20 bin kişiyi misafir ediyor. Bu ülkenin yarınlarını oluşturacak gençlerimize ilim ve irfan öğretmenin yanı sıra değer yargılarımızı öğreterek bayrağına saygılı, ülkesine sevdalı ve Allah’ına kul bilincinde, Kuran’ı rehber edinmiş gençler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Ülkemize yakışan yiğitleri yetiştirmeye devam edeceğiz. İlim Yayma Cemiyetlerimizde, okul öncesi çocuklarımızdan tutun da üniversiteli gençlerimize kadar hayatı okumamıza, hayatı kolaylaştırmamıza yardımcı olacak meseleleri aktarıyoruz" dedi.
Açılış töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Halkımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin her zaman yanında olan, onlara her zaman maddi ve manevi destek sağlayan bunun gibi sivil toplum kuruluşlarına ilçemizde ve ülkemizde şiddetle ihtiyaç var. İlim Yayma Cemiyeti özellikle üniversite gençliğine yönelik burs ve barınma faaliyetlerinde önemli mesafeler kat etmiştir. İnşallah ilçemizde açılışını yaptığımız İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesi’nden bütün gençlerimiz yararlanır. İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesinin açılışında emekleri bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi
İlim Yayma Cemiyeti Afşin Şubesi Başkanı Dr. Muhammet Çığlı da, "İlim yayma cemiyetinin milli ve manevi değerleri en üst seviyede tutan ve yaşayan imanlı bir nesil, bir gençlik yetiştirme gayesine Afşin’imizde hizmet edilmesine bizleri vesile kılan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bizler, geriye miras olarak bir Fatiha okunası mezar değil, Kuran terbiyesiyle gençler yetiştiren bir sistem bırakmak istiyoruz. Bu niyetle bir adım attık. Rabbim ihlasla hizmet etmeyi nasip etsin. Biz zaifler yüzünden ilim yayma cemiyetinin ismine İslam’ın davasına zeval vermesin." diye konuştu.