Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği Başkanı Türkan Deveci Gürler, engelsiz bir dünya için Diyarbakır’da gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtımında 50 engelli bireyi tekerlekli sandalyeyle buluşturdu.

Uluslararası Girişimci ve Düşünce Derneği Başkanı Türkan Deveci Gürler ve dernek üyelerinin kendi imkanlarıyla aldıkları tekerlekli sandalyeler düzenlenen bir törenle engelli vatandaşlara dağıtıldı. Sandalyeler Yenişehir ilçesinde bulunan bir restorantta dağıtıldı. Gürler, dağıtım esnasında yaptığı konuşmada, engelli bireylere gerek maddi, gerekse manevi yönden birçok destek verdiklerini belirtti. Gürler, “Toplumun dezavantajı olarak nitelendirilen ve toplumda devamlı üretmeyen, tüketir olarak bilinen kesimler vardır; yaşlılar ve özürlüler gibi. Son zamanlarda özürlülere yönelik yapılan faaliyetler sonucunda, özürlülerimiz ve kadınlarımız toplum içerisinde üretken olmaya başladı’’ dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu ve tüm engelli bireylerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Gürler, hedeflerinin 147 engelliye ulaşıp tüm engelleri ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.