Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği(TFFHGD) Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller, genç hakemlere geçmiş dönemlerdeki hakemleri tanıtmak istediklerini söyledi.
Püsküller, “Yaşarken Unutulmayanlar” etkinliği çerçevesinde “Orhan Demir Futbol Turnuvası” na hakem ve gözlemciden oluşan 10 takımın katılımıyla müsabakalar yaptıklarını kaydetti.
Genç ve eski hakemlerin kaynaşması için bu tür etkinliklerin fırsat olduğunu belirten Püsküller, “Hakem ve gözlemcilerin bu turnuvaya yoğun bir şekilde katılması bizleri mutlu etti. Geleceğimiz olan genç hakemlere Orhan Demir’i anlatmış olduk. Bu tür anma turnuvaları düzenlemeye devam edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Orhan hocamıza uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.
Püsküller, hayatta olan ve futbol hakemliğine önemli katkıları bulunan büyükler için bu gibi turnuvaları sürdüreceklerini, kendilerine her konumda yardımcı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile diğer hizmeti geçenlere de teşekkür etti.
Yapılan konuşmalar sonunda TFFHGD halı sahasında kendisine fotoğrafların asıldığını gören Demir’in geçmiş dönemi hatırlayıp ve genç hakemlere geçmiş yıllarda anılarını anlattı. Demir, daha sonra FİFA Kokortlı Hakem Seçim Demirel Altunkan’ın yönettiği İhtar-İhraçspor ile Karanfilspor arasında oynanan turnuvanın açılış düdüğünü çalarak maçı başlattı.
Başkan Püsküller, Orhan Demir’e Adana ve Türk hakemliğine katkılarından dolayı plaket verdi.
Ayrıca turnuvaya Orhan Demir’in kendisi gibi öğretmen eşi Servet Demir, Türkiye Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, eski FİFA Kokartlı Hakem İlyas Ayan, Muzaffer Çam, Reha Aktaş, Muhlis Uçar ve İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik ile diğer hakem ve gözlemciler katıldı.