Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Trabzonspor karşısında alınan galibiyetle küme düşme tehlikesini tamamen atlattıklarını belirtirken, maçın hakemi Hüseyin Göçek’in çaldığı ve çalmadığı düdüklerle maçın sonucunu etkileyecek bir pozisyona geldiğini söyledi.
Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçlarının kazanılmasıyla yakalanan çıkışın devam ettirilmesi adına Trabzonspor karşılaşmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, "Bu sene böyle 2-3 kırılma maçı oynamış ve istemediğimiz sonuçlarla kapatarak üst gruba yaklaşma fırsatını iyi değerlendirememiştik. Trabzonspor karşısında bu duruma son verme amacıyla çıktık. Oyunun geneline bakıldığında ilk yarının son 5 ve ikinci yarının ilk 10 dakikası hariç rakipten daha üstün oynayan, kazanmayı isteyen bir takım görüntümüz vardı. Bu da sonuca yansıdı ve 1-0 kazanmasını bildik. Yükselişimizi devam ettirdiğimiz için oldukça mutluyuz. Küme düşme tehlikesini tamamen atlattık diyebiliriz. Hedefimiz daha öncede belirttiğimiz gibi sezonu üst sıralarda tamamlamak. Artık kalan haftalarda bunun için mücadelemize devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki takımımız yakaladığı bu çıkışı devam ettirecek” dedi.
“HAKEM HATALARINDAN BAHSETMEK VE ŞİKAYETÇİ OLMAMIZ ARTIK BİZİM İÇİN BİR KLASİK HALİNE GELDİ”
Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek’i eleştiren Ahmet Baydar, “Galibiyete sevindik ama maç içerisinde oyuncumuz Ali Çamdalı’nın yaşadığı sakatlığa ise üzüldük. Pozisyon icabı olduğu söylenen mücadele bakıldığında rakip oyuncunun bir önceki pozisyonda yapılan faulün kendince intikamını aldığı ve hiçte masum olmadığı açıkça ortada. Buna rağmen kart görmemesi, yerde yatan oyuncu arkadaşının tedavisi için başında bulunan oyuncularımıza Trabzonsporlu Özer’in yaptığı çirkin müdahale sonrasında suçu olmamasına rağmen oyuncumuza kart gösterilmesi, maç içerisinde çalınan ve çalınmayan düdükler, ilk yarının son dakikasında Trabzonsporlu oyuncunun ofsaytta olmasına rağmen kalkmayan bayrağın top auta çıktıktan sonra kalkması, hepsi karşılaşmanın hakemlerinin son derece kötü bir yönetim göstermesinin başlıca sebepleri. Kazandığımız maçların sonunda bile hakem hatalarından bahsetmek ve şikayetçi olmamız artık bizim için bir klasik haline geldi. Her hafta hakem hataları son bulsun dedikçe devam ettiğini görmek artık bizi üzüyor. İlgililerin bu konuya ne zaman nasıl bir çözüm getireceğini ise merak ediyoruz” diye konuştu.
“LİGLERİN 1 HAFTA KAYDIRILMASI TAMAMEN KULÜPLERİMİZİN OLAYA KARŞI TEPKİSİ SONUCU ORTAYA ÇIKAN ORTAK BİR KARARDIR”
Kulüpler Birliği’nin TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı toplantı sonrasında liglerin 1 hafta kaydırılması kararının alındığını da anımsatan Baydar, “Bu tamamen kulüplerimizin olaya karşı tepkisi sonucu ortaya çıkan ortak bir karar. Böyle olması da gayet doğal. Kaos ve belirsizliğin olduğu bir ortamda mücadele vermek ve o mücadele konsantre olmak oldukça zor. Bu nedenle alınan kararın tüm takımlarımız için iyi olduğuna inanıyoruz. İnşallah bir daha böyle nahoş olaylara şahit olmayız ve her zaman belirttiğimiz gibi sadece futbolun güzelliklerini konuştuğumuz bir ortama sahip oluruz” şeklinde konuştu.