Gümüşhane’de Sarıkamış Harekatının 100.yılı nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında Karşıyaka Mahallesinde ‘100.Yıl Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.
Bölgede yapılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun hemen arka tarafında ki bölgede oluşturulan ormana 500 adet sarı çam fidanı dikildi. Etkinliğe beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Emniyet Müdürü Orhan Kar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selman Eroğlu, şehit aileleri ve gazilerle birlikte giden Vali Yücel Yavuz, fidan dikerek can suyu verdi.
Oldukça dik bir arazide oluşturulan ormanın hem erozyonu önleyeceğini, hem de bölgedeki güzelliği artıracağını kaydeden Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada içerisinde bulunduğumuz haftanın hem Şehitler Haftası, hem Kutlu Doğum Haftası hem de Turizm Haftası olduğunu hatırlattı.
Baharın başlangıcıyla birlikte sosyal yaşamda da muazzam bir hareketlilik başladığını belirten Vali Yavuz, Gümüşhane’de de bunun esintilerinin görüldüğünü ve çok sayıda ağaç dikme faaliyetinin devam ettiğini kaydetti.
100.Yıl Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında oluşturulduğunu, Şehitler Haftasının değişik faaliyetlerle değerlendirildiğini ifade eden Vali Yavuz, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Sarıkamış şehitlerimizi anma etkinlikleri çerçevesinde daha önce oluşturulmuş bir alanda bugün 500 fidanı toprakla buluşturduk. Gümüşhane şartlarına eğim çok fazla olduğu için ağaçlandırıp hem heyelanı önlemek hem de coğrafi anlamda buradaki güzelliği artırma noktasında bir çalışma yaptık. Şehitlerimizi yad etme bakımından güzel bir faaliyet oldu. Arkadaşlarımız hem ağaç dikerek tabiata katkı sağladı hem de manevi anlamda bir anma programı oldu. Bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Gümüşhane’de bahar aylarıyla birlikte Orman İşletme Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Çalışma (TYP) programı desteğiyle diğer kurumlarla birlikte tabiata katkı açısından güzel bir ortam oluşturduğunu dile getiren Vali Yavuz, ellerinden geldiğince bu tür etkinliklere katılmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Bölgeye 500 adet sarı çam fidanı şehit aileleri ve gaziler, antrenörler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, Gençlik Merkezi üyeleri, askeri personel tarafından dikildi.