Zonguldak’ta 3 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, gece hava sıcaklığı-3 dereceyi gördü. Buzda otomobiller adeta dans ederken, boyu 1 metreyi bulan dev sarkıtlar oluştu.
Zonguldak ve ilçelerinde Sibirya soğukları etkili oluyor. 3 gündür devam eden kar yağışı dün gece saatlerinde etkisini arttırdı. Hava sıcaklığı ise gece -3 derece olarak ölçüldü. Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Zonguldak-Ankara ve Zonguldak-İstanbul karayolunda sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehrin giriş ve çıkışlarında sürücüleri durdurarak kar lastiği ile zincir kontrolü yaptı. Tır ve kamyonların geçişine ise izin verilmedi.
ARAÇLAR BUZDA DANS ETTİ
Hava sıcaklığının düşmesi üzerine ise bazı yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Buzlanan ve kar ile dolan yollarda bazı sürücüler kaymaktan kurtulamadı. Otomobillerin kayma anları ise kameralara saniye saniye yansıdı. Öte yandan hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesi sebebiyle dev buz sarkıtları oluştu. Sapça tüneli içinde boyu zaman zaman 1 metreyi bulan buz sarkıtları sürücüleri korkuttu.