Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin ve Adana il binalarına yapılan saldırı kınandı.
Saldırıların kaygı verici olduğu belirtilen açıklamada, "Demokrasinin sürdürülebilir kurumsal kimliğe kavuşması, halkın iradesinin sandığa sağlıklı yansıması ile mümkündür. Bu nedendir ki; adil koşullardaki seçimler demokrasinin inşasının olmazsa olmazıdır. Ülkemizde yıllardır özlemini çektiğimiz barış ve barışa olan inancımızın gerçekleşmesi demokrasinin kurumsallaşmasına bağlıdır. Barış sürecinin asli bileşenlerinden biri olan HDP’ye yönelik yapılan Saldırıları kınıyor ve kaygı verici buluyoruz. Bu tür provakatif saldırıların seçime gölge düşürmemesi adına en etkin önlemler alınmalı, failler ve arkasındaki karanlık güçler açığa çıkarılmalıdır. 7 Haziran seçimi öncesi HDP’ye yapılan saldırılar olmak üzere tüm siyasi partilere yapılan saldırıları ülkemize, demokrasi ve barış sürecine yapılan saldırılar olarak değerlendiriyoruz" denildi.
SİYASİ PARTİLERE SAĞ DUYU ÇAĞRISI
DİSİAD yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, tüm siyasi partilere sağduyu çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "Seçim sürecinde tüm siyasi partileri sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Demokratik olgunluk içerisinde bir seçim sürecini tamamlamak için siyasi partilerin kullandığı dil ve üslubun ne kadar önemli olduğunu anlamamız için son saldırılara bakmamız yeterlidir. Saldırılarda yaralananlara acil şifalar dileriz. Bu menfur saldırıların sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiriz" ifadeleri kullanıldı.