Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Sümelek Günü’ne katıldı. Çelikcan, “Buradaki birlik ve beraberlik ülkemize örnek olur” dedi.
‘Geleneksel Sümelek Günü’ etkinlikleri Serinevler Mahallesi’nde bulunan dernek binasında yapıldı. Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlker Medeni’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti Adana Milletvekili Adayı Uzman Dr. Esra Yalvaç, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur ve diğer davetliler katıldı.
Kazanlarda hazırlanan Türkistan Pilavı ve Sümelek aşını dernek başkanı Medeni ve Prof. Dr. Ünüvar ile birlikte karıştıran Başkan Çelikcan daha sonra Ünüvar ile birlikte misafirlerle yakından ilgilendi. Türkistan Pilavı ve Sümelek ikramının yapıldığı programda davetliler Kuran-ı Kerim tilaveti dinledi.
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”
Etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Türkistanlıların Adana’da en yoğun olarak yaşadığı bölge Yüreğir ilçemiz. 6 yıldır bütün etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Buradaki birliği, beraberliği görünce mutlu oluyorum. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz Türkiye’ye örnek olur. Böyle bir etkinliği düzenlediği için dernek başkanımız Sayın İlker Medeni beye teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimiz daim kılsın” şeklinde konuştu.
ÜNÜVAR: “SABIR, GAYRET VE DUA İLE ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise “Sümelek gününüz kutlu ve mübarek olsun. Sizlerin arasına olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Her lezzetli gıdanın arkasında sabır, gayret ve dua vardır. Tıpkı Sümelek yapımı gibi bizde siyasette sabır, gayret ve dua ile çalışıyoruz. Dua ediyor, dua alıyoruz. Sizlerden hiçbir farkımız yok. Buraya kendi evimize geliyor gibi geliyoruz. Burayı annemin evinden farklı görmüyorum. Aramızda milletvekili adayımız Sayın Esra Yalvaç hanımefendi de var. O da bir Yörük kızı. AK Parti olarak bütün adaylarımızla birlikte istiyoruz ki Adana’yı eski şaşalı günlere geri döndürelim” diye konuştu.