AMASYA (AA) - Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

Kutlama programına Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim’in yanı sıra hastane yöneticileri ve ilçedeki sağlık çalışanları katıldı.

Kaymakam Geyim, sağlık alanında verilen hizmetlerin kutsallığına değinerek, ülkede sağlık sektöründeki gelişmelere dikkat çekti.

Sağlık alanında hizmet veren herkesin refah ve güven içinde çalışmalarını temenni ettiğini hatırlatan Kaymakam Geyim, şunları kaydetti:

"Böyle güzel bir hastanenin böyle güzel bir konferans salonunda kutlama amacıyla bir araya gelmenin bahtiyarlığıyla 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum. Tarih boyunca her alanda sıkıntı olabileceği gibi tıp alanında da ne kadar gelişme olursa olsun bir eksiklik olabilir. Ülkemizde sağlık standartlarının son derece geliştiğini, refah toplumuna yakışır bir şekilde var olduğunu ifade etmek gerçekçi olacaktır. Bir dönem özellikle gurbetçi vatandaşlarımızla sohbet ettiğimizde görürdük ki orada kalmalarının nedenlerinden biri de sağlık standartlarının yüksek olması idi. Fakat bugün dünyanın gelişmiş devletleriyle sağlık sektörü alanında hem fiziki mekan açısından hem de insan kaynakları açısından rekabet eder duruma geldik. Bunu millet olarak övünçle ifade edebiliriz. Bugün dünyadaki sağlık turizmi incelendiğinde İstanbul’un durumuna dikkat edilmelidir.”

İlçe Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Sibel Çalık ise 14 Mart Tıp Bayram'ının aynı zamanda sağlık çalışanlarının beklenti ve isteklerini dile getirdikleri bir gün olduğunu ifade etti.

Hastane Başhekim Vekili Dr. Ahmet Hasıripi,  “Dünyada ve Türkiye’de Tıp” konulu bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından ilçede en çok görev yapan ve yeni doktorlarına hediye verildi.