Siirt Müftüsü Faruk Arvas, 23 Nisan 2015 tarihinde Perşembe günün Cuma gününe bağlayan gecenin Regaip Kandili olarak idrak edileceğini, yatsı namazından sonra Mevlid-i Şerif, vaaz ve hatim duasından oluşan bir program tertipleneceğini söyledi.
Tüm İslam aleminin mübarek Regaip Kandilini kutlayan Arvas, Sevgili Peygamberimizin, "Allah’ım bizim için Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır" diye dua ettiğini, yılın manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların ilki olan Recep ayına 20 Nisan 2015 Pazartesi günü kavuştuklarını söyledi. Arvas, "Bu aylardaki kandillerden ilki olan Regaib Kandili’ne de 23 Nisan 2015 Perşembe günü kavuşmuş olacağız. İdrak edeceğimiz Regaib Kandili münasebetiyle, geride kalan ömrümüzü nasıl değerlendirmemiz gerektiğini gözden geçirmeli, dargınlar barışmalı, akraba ziyaretleri yapılmalıdır. Bu geceye ciddi bir ilgi ve rağbet gösterilmelidir. Bu mübarek ay ve gecelerin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam ülkelerine, insanlığın her türlü sıkıntı ve afetlerden kurtulmasına, özellikle birlik ve kardeşlik duygusunun yerleşmesine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesine vesile olması için içten dua etmeliyiz" dedi.
Arvas, il müftülüğünde 23 Nisan 2015 tarihinde kandilde Sancak Çarşı Camii’nde yatsı namazından sonra yapılacak Mevlid-i Şerif, vaaz ve hatim duasından oluşan programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.