Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediyenin Çocuk Danışma Merkezi tarafından düzenlenen “Bizimle Boyar mısın?” etkinliğine katılarak, çocuklarla birlikte baskı resim yaptı.
Keçiören Belediye Başkanı Ak, çocuklara sanatı sevdirmek ve onları görsel sanatların farklı alanlarıyla tanıştırmak amacıyla Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi’nin düzenlediği "Bizimle Boyar mısın?" adlı etkinliğe katıldı. Boya önlüğünü takan Başkan Ak, çocuklarla birlikte baskı resim çalışması yaptı. Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Nuh Eskiyapan Ortaokulu, Çağrı Koleji, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi ve ÇODAM-ÜZYEÇDE resim atölyesinden yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Renkli ve eğlenceli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’nden ve üniversitelerin resim bölümlerinden öğrencilerle birlikte yağlı boya ve akrilik tuval çalışmaları, pastel boya ile poster çalışmaları, baskı resim tekniğiyle sanat çalışmaları, ebru, Filografi, Uzak Doğu kültüründen Çin düğümü, kağıt kesme ve kaligrafi atölyelerinde yeteneklerini keşfetme imkanı buldular.
KÜLTÜR MERKEZİNE HEDİYE ETTİLER
Etkinliği izlemek için kültür merkezine gelen Başkan Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de, birer boya önlüğü takarak resim yapan çocukların arasına karıştı. Çocuklarla birlikte baskı resim sanatı uygulaması yapan Başkan Ak, Nuh Eskiyapan Ortaokulu’ndan 50 öğrencinin eseri olan pastel boya şerit kağıt çalışmasını inceleyerek, "Bu güzel eserinizi bize hediye eder misiniz? Ama altına da imzalarınızı atın" önerisinde bulundu. Çocuklar da "Seve seve veririz" diyerek çalışmalarını Yunus Emre Kültür Merkezi’ne hediye ettiler. Başkan Ak, çocukların kendi elleriyle boyadıkları maskeleri yüzlerine takarak, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Etkinliğe katılan Konfüçyüs Enstitüsü uzmanları Başkan Ak ve Kaymakam Dirim’e, Çince Mustafa ve Nusret yazdıkları kağıtları takdim ettiler. Hediyesini teşekkür ederek alan Mustafa Ak, isminin Çince ne kadar uzun yazıldığına dikkat çekerek şaşkınlığını dile getirdi.
Atölye çalışmasına fotoğraf sanatçısı Ali Asgar Şahin, ressam Yülsel Demirci, baskı resim sanatçısı Doç. Dr. Hasan Kıran, ressam İbrahim Akıncı, ebru sanatçısı Songül Sönmez, Filografi sanatçısı Dilek Ertunç Uzun, Konfüçyüs Enstitüsü, Ankara Üniversitesi TÖMER, Gazi Üniversitesi Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı destek verdi. Başkan Ak ve Kaymakam Dirim atölye çalışmasına destek olan kurum ve sanatçılara plaket verirken, etkinliğin sonunda bütün katılımcılar toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.