Eli silahlı 3-4 Taliban militanının, Afganistan’ın başkenti Kabil’in Kolola Puşta bölgesinde yabancıların kaldığı bir misafir evini basarak içeride bulunanları hapsettiği bildirildi. Binadakiler arasında Türk misafirlerin de bulunduğu öğrenildi.
Askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Park Palace adlı misafir evine düzenlenen saldırının yerel saatle 21.00’dan kısa bir süre sonra gerçekleştiği ifade edildi. Bina içerisinde Hindistanlı ve Türk misafirler de dahil olmak üzere yaklaşık 100 kişi bulunduğu dile getirilirken, güvenlik güçlerinin bölgeye intikal ettikleri ve başlatılan operasyon kapsamında bina içerisinde kalanları kurtarmaya çalıştıkları kaydedildi.
Öte yandan Hindistan Devlet Başkanı Narendra Modi Twitter’dan yayınladığı mesajında, saldırıdan dolayı duyduğu endişeyi dile getirerek herkesin güvenliği için dua ettiğini belirtti.
Saldırı, NATO’nun, Antalya’da gerçekleştirilen dışişleri bakanları düzeyindeki toplantıda, Afganistan’daki askeri misyonu uzatma kararı almasının ardından geldi.