Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2011-2012 döneminde eğitim ve öğretime başlayan Namık Karamancı Fen Lisesi’nin ilk mezunları olarak bu yıl mezun olacak olan ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda büyük bir başarıya imza atan öğrenciler okulu yaptıran hayırsever tarafından altın ve nazar boncuğu ile ödüllendirildiler.
Oğlu Melas Otel İcra Kurulu Üyesi Mehmet Ali Karamancı ile birlikte Namık Karamancı Fen Lisesi’ne gelen hayırsever iş adamı Mehmet Karamancı, ilk olarak öğretmenler odasında Okul Müdürü İmdat Pala, idareci ve öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğretmenleri böyle başarılı öğrenciler yetiştirmelerinden dolayı kutlayan Karamancı, merhum Namık Karamancı’nın isminin Fen Lisesi’nde yaşamaya devam ettiğini, Karamancı ailesi olarak okulun her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Mehmet Karamancı daha sonra okul bahçesinde LYS’de Türkiye’de ilk bin öğrenci arasına giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı. Karamancı başarılı öğrencileri kutlayarak, "Dört sene önce bu okulu açtığımızda çok başarılı bir okul olacağına inanıyordum. Bu ilk imtihanda bunun başarısını gördük. Hepinizi tebrik ediyorum" dedi.
Karamancı konuşmasının ardından Yasemin Sıla Özkaya, Tuğçe Kılıç, Tanyel Martin Öz ve Hasan Cengiz isimli öğrencileri altın ile ödüllendirirken, birer de nazar boncuğu takarak başarılar diledi.