Ülke çapında ün yapmış, tam teşekküllü birçok kamu ve özel hastanesiyle, sağlık kenti olan Adana’da sağlık turizmi çıtasını yükseltmeye devam ediyor.
Adana, yaklaşık 4 bin yıllık geçmişi ile dünyanın yaşayan en eski kentlerinden bir tanesi. Sağlık alanındaki liderliği de tarihi kadar eski. Dünyanın ilk tıp fakültesi ve hastanelerinden biri Adana’da kuruldu. Tıbbın babası sayılan Hipokrat yaklaşık 4 bin yıl önce yedi Easkulapion’undan bir tanesini Adana’nın Yumurtalık ilçesine kurdu. Hitit Kralı, tedavi olmak için bu merkeze gelerek ilk “sağlık turizmi” hareketini bu topraklarda gerçekleştirdi.
Son yıllarda Adana, bir başka özelliği ile de belirginleşmeye başladı. Adana’da birbiri ardına uluslararası düzeyde hastaneler açılıyor. Adana, artık sağlık turizminde sadece bölge kentlerini değil bölge ülkelerini de hedefliyor.
Adana’daki ilk JCI (Joint Commission International) Akreditasyon Kalite Belgesi’ni alan Özel Adana Medline Hastanesi aktif olarak Irak, İran, Suriye gibi Ortadoğu ve Libya, Sudan gibi Afrika ülkelerinden hasta kabul etmesinin yanı sıra JCI belgesinin ışığında Avrupa ülkelerinden hasta akışı sağlıyor. Her hastaya tek kişilik odalarda 5 yıldızlı otel konforu yaşatan Medline Hastanesi, sağlık hizmetinin yanı sıra restoranının şıklığıyla hastalarının ve refakatçilerinin damak tadına önem veriyor.