Kültürümüzde önemli yeri olan hamamlar soğuk kış günlerinde büyük rağbet görüyor. Edremit Körfezi’ndeki termal tesislerin hamamları gecenin geç saatlerine kadar vatandaşlara hizmet veriyor.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde etkili olan soğuk havalarda sıcak bir mola vermek isteyen vatandaşlar termal tesislere ve Türk hamamlarına ilgi gösteriyor. Hava sıcaklığının -8 dereceye kadar düştüğü Edremit’te birçok kişi Türk hamamlarına gitmeyi tercih ediyor. Edremit ilçesinin Güre’deki termal tesislerin hamam bölümleri gecenin geç saatlerine kadar randevulu çalışmaya devam ediyor.
Florür ağırlıklı termal suları ile Güre beldesindeki tesisler hem konaklamalı, hem de günü birlik ziyaretçilerini ağırlıyor. 5 yıldızlı termal otelin yöneticisi Ceyhun Özhan, tesislere ilginin büyük olduğunu ifade ederek, “Florür ve demir ağırlıklı suyumuz iskelet, romatizma rahatsızlıklarına iyi gelmekte. Bunun yanında tesislerimizde çeşitli türlerde masaj hizmeti de veriliyor. Türk hamamımız soğuk kış günlerinde büyük rağbet görüyor” dedi.