Atakum ilçesindeki Halide Edip Adıvar Anaokulu tarafından okullar arasında karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve işbirliğinin sağlanması amacıyla "Oyuncaksız Ana Sınıfı Kalmasın" projesi kapsamında düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan oyuncaklar, ihtiyacı olan ana sınıflarına dağıtıldı.
Mart ayı içerisinde başlatılan oyuncak toplama kampanyası çerçevesinde veliler tarafından okulda toplanan oyuncaklar öğretmenler ve çocukların yardımıyla kolilenerek ilgili okullara dağıtılmak üzere hazırlandı. Oyuncaklarımızın dağıtımı Halide Edip Adıvar Anaokulu Okul Müdürü Kenan Arslan, Okul Aile Birliği Başkanı Hanife Yıldırım ve Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Salih Güneş tarafından gerçekleştirildi.
Öğrenciler tarafından kısa süre içerisinde toplanan oyuncaklar ilk olarak Tekkeköy ilçesindeki Nevra - Hilmi Tören İlkokulu’na ardından yine Tekkeköy ilçesindeki Güzelyurt İlkokulu’na ve son olarak da Çarşamba ilçesindeki Durmuş Torun İlkokulu’na teslim edildi. Oyuncakların teslim edilmesinden sonra çocuklar palyaçolar eşliğinde oyunlar oynayarak eğlendiler.
Kampanya ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Kenan Arslan, kampanyaya destek verenlere tüm velilere ve öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, “Çocuklarımız bizim yarınlarımızdır, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve mutlu etmek bizim görevimizdir. Oyuncaklarını alan çocukların gözlerindeki mutluluk her şeye değer” dedi.