Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin desteklediği proje kapsamında Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İzmir’de düzenlenen “Uluslararası Metal İşleme, Kalıp, Otomasyon ve Kaynak Teknolojileri Fuarı”na 41 kişi ile katıldı.
Uluslararası nitelikte 300 firmanın katıldığı fuarda öğrenciler, metal işleme sektöründe bilgisayar kontrollü son teknolojiye sahip makineleri, kalıp ve kalıp tasarımlarını ve otomasyon teknolojilerini yakından izleme imkanı buldular. Gezinin mesleki gelişimlerine yüksek düzeyde katkı sağladığını belirten öğrenciler, İzmir Çiğli’de bulunan ve dünyanın alanında 5. büyük fabrikası olan Kastaş Kauçuk ile Anel Cıvata Fabrikalarını da imalat yöntemlerini yerinde izlediler.
“Makine Eğitiminde Küresel Eğitime Uyum” adlı projenin koordinatörü İdil Kefeli, bu tür gezilerin öğrenciler üzerinde inanılmaz etkiler oluşturduğunu belirterek öğrencilerin eğitimle görselliği bir arada yaşaması durumunda küresel düşünmeye başladıklarını ve ilginç girişimcilik fikirlerinin de ortaya çıktığını gözlemlediklerini belirtti.