6 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucusu merhum Muhsin Yazıcıoğlu Kütahya’nın Simav ilçesinde düzenlenen lokma töreniyle anıldı.
BBP Simav ilçe teşkilatı Cumhuriyet Meydanında bu gün öğle namazının ardından lokma döktürüp halka dağıttı.
BBP Simav İlçe Başkanı Muzaffer Efe, partisinin efsane genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği şaibeli bir helikopter kazasında hayatını kaybettiğini ve faillerinin halen bulunamadığını söyledi.
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun anısına Simav’da düzenlenen lokma dağıtım törenine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Halil İbrahim Kazcıoğlu, partisinin belediye meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılarak destek verdi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lokma dağıtım töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan BBP Simav İlçe Başkanı Muzaffer Efe, Koca Reisin ölümü ile ilgili faillerinin 6 yıl geçmiş olmasına rağmen halen yakalanamadığına vurgu yaptı.
Efe, “Düşürüldüğüne inandığımız helikopterin günümüz teknolojisi ile enkazının yerinin bile tespit edilememesi ve bulunamaması akıllara soru işareti getirdiği gibi o gün kriz masasında bulunan yetkililer hakkında soruşturma dahi açılmayıp terfi ettirilmişlerdir. Ayrıca binlerce delile rağmen defalarca suikast dosyaları kapatılmaya çalışılmış, devlet birimlerinden istenilen belgeler geçen 6 yıla rağmen verilmemiştir. Mahkemelere takipsizlik kararı veren savcılar ailecek ödüllendirilirken mahkeme kurulmalı diyen vicdanlı savcılar ise sürgün yemektedirler” şeklinde konuştu.
Muhsin Yazıcıoğlu’na kardeşim diyenlerle, Yazıcıoğlu dosyası bizim namus borcumuzdur diyenleri hem kardeşlik görevlerini yerine getirmeye hem de namus borcunu ödemeye davet ettiğini dile getiren Efe, “Buradan devletin bütün birimlerine sesleniyorum. 21. Yüzyılın Alpereni şehit lider merhum Yazıcıoğlu dosyasını kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Aklınızı başınıza alın. Vicdanınızı dinleyin. Hem Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarını taşıyan helikopteri düşürenleri hem de enkazı bulamayanları ortaya çıkararak yüce Türk mahkemelerinde yargılayın. Geçen 2 bin 193 günde devletine bağlı, milletine sevdalı BBP’liler ve Alperenler hukuk içerisinde kalarak demokratik haklarını kullanarak bu suikastın çözülmesi için çalışacaklardır" diye konuştu.(MY-EFE)