Yalova’da kendisi için düzenlenen eylemde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz için Eğitim-Sen üyeleri Malatya’da ilk derslere girmediler.
Akşam saatlerinde PTT önünde basın açıklaması yapan Malatya Eğitim-Sen üyeleri yaşanan olayı kınadılar. Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, “43. doğum günü bugün olan Halil Serkan Öz öğretmenimiz ölümü nedeniyle tüm okullarda ilk derslere girmedik. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye’nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz” dedi.
Halil öğretmen için yas tutmadıklarını belirten Kaya, “Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır” diye konuştu.
Bugün kendilerine düşen görevin sorumluları teşhir etmek olduğunu ifade eden Kaya, “Halil Serkan öğretmenimiz için ağıt yakmak zamanı değil, onurumuza sahip çıkma zamanıdır. Acımızın büyük olduğunu biliyoruz ama bu acıyı bize yaşatanlardan hesap sormak için bekleyecek vaktimiz yok. Tüm eğitim ve bilim emekçileri arkadaşımızı ölüme sürükleyen bu saldırıya karşı birlikte mücadele etmelidir” dedi.