KEMAL ATATÜRK DÖVMESİYLE UĞURLADI
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik, memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze aracıyla ilk olarak annesi Huma Dirik'in evine getirilen şehit askerin cenazesini burada yüzlerce kişi gözyaşlarıyla karşıladı.
Eşi Bilgen Köse Dirik ile çocukları Onurcan Dirik ve Asya Dirik'in metanetleri dikkat çekti. Bilgen Köse Dirik, en son eşinin tabutunu öperek uğurladı. Rahatsızlandığı için sedyede olan anne Huma Dirik ise oğluna böyle veda edebildi.
Şehit uzman çavuşun cenazesi, daha sonra Siteler Camisi'ne götürüldü. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Caminin hemen yanında meydana bakan inşaatın tüm katlarının tören sırasında vatandaşlarca doldurulması ise, ilginç bir görüntü oluşturdu. Camideki törende, acılı aileyi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız ile çok sayıda asker ve bürokrat yalnız bırakmadı.
İkindide kılınan cenaze namazının ardından, şehit uzman çavuşun tabutu bir kez daha omuzlara alındı ve toprağa verilmek üzere mezarlığa götürüldü. Namaz öncesinde, anne Huma Dirik, yine oğlunun tabutun yanından sedye üzerinde geçtiği sırada askerin elindeki fotoğrafını alıp öptü, tabutuna dokundu.
Ön safta duran eşi Bilgen Köse Dirik'in de kolundaki “Kemal Atatürk" imzası dövmesi dikkat çekti.
Taylan YILDIRIM- Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa), ()