Afganistan’ın başkenti Kabil’de gerçekleştirilen bir intihar saldırısı sonucu en az 6 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.
Olay, öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Maliye Bakanlığı yakınlarında bulunan Murad Kani bölgesinde meydana geldi. Patlayıcı yüklü aracıyla bölgeye gelen saldırganın, araçla birlikte kendisini patlatması sonucu en az 6 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölü ve yaralılar arasında kadın ve çocukların da bulunduğu ifade edildi.
İntihar bombacısının hedefi ve ölenler ile yaralananların kimlikleri belirlenemezken; saldırı, Taliban da dahil olmak üzere herhangi bir grup tarafından üstlenilmedi.
Olayın görgü tanığı Abdurrahman isimli vatandaş, “Caddenin kalabalık olduğu bir sırada patlamanın olduğu tarafa doğru geliyordum. Arabaların durduğu anda büyük bir patlama sesi duydum. Bir duman yükseldi, hiçbir şey göremedik. Arabada çocuğum da vardı. Daha sonra arabadan inip yol kenarına geçtik” diye konuştu.
Başka bir görgü tanığı olan Habibullah isimli Afgan vatandaşı, “Maliye Bakanlığı’nın yakınlarında arabayla iş yerimden eve doğru gelirken büyük bir patlama sesi duydum. Sesi duyunca arabadan inip etrafa baktım. Yerde yatan insanlar gördüm. Çok fazla kişi vardı. Yakına gidip baktığımda birinin elinin birinin ayağının olmadığını farkettim. Daha sonra etraftakilerin de yardımıyla yerde yatan ölü ve yaralıları olay yerine gelen polis arabasının ve birkaç vatandaşın arabalarının arkasına koyduk” dedi.
Kabil Emniyet Komutanı Abdurrahman Rahimi de yaptığı açıklamada, olayın, çoğunluklu olarak sivillerin bulunduğu bir bölgede meydana geldiğini belirterek, “Şimdiye kadar elimize geçen bilgilere göre olayda 6 kişi öldü 31 kişi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların arasında 3 çocuk ve 4 kadın bulunuyor. Ölü ve yaralıların sayısı artabilir” ifadelerini kullandı.