Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda dünya 3.’sü olarak Mersin’in ve Türkiye’nin gururu olan 8 yaşındaki kemancı Laçin Akyol’u keman ile ödüllendirdi. Minik kemancıya kemanını Mersin Valisi Özdemir Çakacak verdi.
Vali Çakacak, Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda elde ettiği dünya 3.’lüğü ile uluslararası alanda Türkiye’nin ve Mersin’in göğsünü kabartan minik kemancı Laçin Akyol’u evinde ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hediyesi kemanı minik sanatçıya teslim etti. Laçin’in baba ve annesi Mahmut-Övül Akyol çiftinin, merkez Mezitli ilçesinde evine konuk olan Vali Çakacak, Laçin’in uluslararası alanda ilk kez katıldığı yarışmada 23 kişi arasından sıyrılarak elde ettiği başarı ile hem Mersin’in hem de Türkiye’nin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Aileye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sevgi ve selamlarını ileten Çakacak, Erdoğan’ın, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü öğrencisi Laçin’i ve ailesini kutladığını ifade etti. Erdoğan’ın hediye ettiği kemanı Laçin’e veren Çakacak, Laçin’in bu kemanla gelecekte daha büyük başarıları Türkiye’ye kazandıracağına inandıklarını vurguladı.
Belçika’nın Namur kentinde düzenlenen yarışmada jüri tarafından gelecek vadeden kemancılar arasında gösterilen Laçin ise ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vali Çakacak’a şükranlarını sundu.
Devlet Konservatuvarı sanatçısı olan anne Övül Akyol da Erdoğan ve Çakacak’ın nezaketleri karşısında gururlandıklarını kaydederek, Laçin’in keman eğitmeni Lily Tchumburidze’ye teşekkür etti.
Minik kemancı Laçin, ziyarette Vali Çakacak’a bir de mini konser verdi.