Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - PSİKOLOG Meriç Mavi, terör saldırıları ve şehit cenazeleriyle ilgili haberleri izleyen çocukların bu durumdan olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.
Adana'da özel bir hastanede görevli Psikolog Meriç Mavi, son günlerde çok fazla şehit verildiğini, neredeyse her gün şehit haberleriyle güne başlanğını söyledi. Meriç Mavi, "Şehit ailelerinin tabii ki de travmatik süreçleri olacaktır. Bundan etkilenmemek mümkün değil. İlla ki onların yakınları olmak gerekmiyor. Biz de çok etkileniyoruz. İnsanlar artık çalışmak bile istemiyorlar" dedi.
'TELEVİZYON İZLETİLMEMELİ'
Yaşanan gelişmelere herkesin 'isyan' ettiğini anlatan Psikolog Meriç Mavi, şunları kaydetti:
"Bununla ilgili yapmamız gerekenler var. Birazcık daha bu süreçte sakin kalıp mantıklı düşünülmeli. Özellikle şehit haberlerinde maalesef küçük çocuklar biraz karakterize ediliyor. Bununla ilgili biraz da habercilerin dikkat etmesi gereken hususlar var. Belki yeni doğum yapacak olan kadınlar bundan çok etkileniyor olabilir. Çocuklarıyla ilgili çok fazla endişeye kapılabilirler. O haberleri izleyen çocuklar da var. Çocuklar bizim gelecek nesillerimiz. Onların bu durumdan en az zararla kurtulmaları için elimizden geleni fazlasıyla yapmalı, belki de bu süreçte televizyon izletmemeliyiz. Bu süreçte parti binalarına, gazete binalarına da saldırılar oluyor. Bunlar engellenemiyor. İnsanların bu süreçte de sakin kalmaları, biraz kardeşlik adına bir şeyler yapmalarını gönülden istiyoruz."

FOTOĞRAFLI