Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “Mahalleler arası Bowling Turnuvası”na katılan 40’lı, 50’li ve 70’li yaşlardan kadın ve erkekler, sergiledikleri performansla adeta gençlere taş çıkarttı.
Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve çeşitli mahallelerden 22 takımın mücadele verdiği turnuva, Kanatlı Alışveriş Merkezi Joy Park Bowling’de başladı. Orta yaş ve üstü vatandaşların mücadele ettiği turnuvada, birçok mahalleli “bowling”le ilk defa tanışmanın heyecanını yaşadı. Üç gün sürecek turnuvanın ilk gününde mahalle sakinlerini yalnız bırakmayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, onlara destek verdi.
Turnuvaya ilişkin İHA’ya açıklamalarda bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediye olarak hayata geçirilen projelerin bazılarının kendisinin aklına geldiğini bazılarının ise arkadaşlarının aklına geldiğini belirterek, farklı farklı projelerin bu şekilde hayata geçirildiğini anlattı. Bu alanda birçok etkinlik yaptıklarını ifade eden Başkan Ataç, “Cumartesi günü de engellilerle beraber bir çalışmamız vardı. O da çok güzel ve renkli geçti. Daha sonra arkadaşlarım “mahalleler arası bowling turnuvası” yönünde bir proje önerdiler. Böyle güzel bir proje olduğu için ben de keyifle kabul ettim. Üç gün sürecek turnuvada mahallelerimizden çıkan 22 takım mücadele edecek. Ama her takımda 2 kadın mecburiyeti var. Bu da emeklilerimizle ilgili bir proje. Onları hem harekete geçirmek hem mahalleler arası diyalogu kurmak hem de sosyalleşme adına hayata geçirdiğimiz bir proje. Bu projeyi sürdüreceğiz. Çünkü heyecan ve katılım çok iyi. Geçen engellilerin turnuvasında da söyledim. Bowling insanların hem bedenini hem zihnini geliştiren bir spor dalı. Onun için her yaş grubundan her insana uygun bir spor. O açıdan insanlar çok büyük bir keyif alıyor. Hani kazansa da keyif alıyor, kaybetse de. Üç gün boyunca keyifli bir turnuva izleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.
75 YAŞINDA İLK DEFA BOWLİNGLE TANIŞTI
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nden yarışmaya katılan 75 yaşındaki bir mahalle sakini ise şunları kaydetti:
“İlk defa oynuyorum. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nden geldik. Ellerimiz alışıyor, inşallah atışlarımız da yavaş yavaş düzelecek. Çok güzel, çok keyifli bir oyun. Çok iyi bir organizasyon. Bunun için de Tepebaşı Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”