Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesi’nin Çıralı bölgesine 20 yıl sonra ilk kez kar yağdı.
Kemer ilçesi Tekirova Mahallesi’ne bağlı Tahtalı Dağı eteklerindeki Yarıkpınar mevkinden Ulupınar, Beycik mahallelerinin büyük bölümü ile Çıralı ve Olimpos sahiline inen yamaçlar karla kaplandı. Dün akşam başlayan yağmurun sabah saatlerinde kara çevirmesi üzerine bölgede oturan vatandaşlar bembeyaz bir görüntüyle karşılaştı. Vatandaşlar, bölgeye yaklaşık 20 yıldır kar yağmadığını söylediler.
"ANTALYA’DA OKUYAN ÇOCUKLARIM GELMEK İSTEDİ"
Karla karşılaşan vatandaşlardan bazıları kar topu oynarken bazıları da kar manzaralı fotoğraflar çekti. 20 yıldır bölgede kar yağışına şahit olmadığını söyleyen Halim Çetinkaya isimli esnaf, gece başlayan yağmurun sabaha karşı kar yağışına döndüğünü belirterek, Antalya’da okuyan çocuklarının okula gitmeyip Çıralı’ya gelmek istediklerini söyledi. Çetinkaya, "Şu anda kar yağıyor daha da yağacak gibi. Çocuklarım çok sevindiler ama onlar Antalya’dalar. Kar yağışını duydular ve burada olmayı çok istediler ama okuldalar. Okula gitmek istemediler. Hatta ’Bizi gelip alır mısın?’ dediler. Kar kalkmazsa onların da gelip görmelerini istiyoruz" diye konuştu.
"YAŞAMA SEVİNCİ KATIYOR"
Kar yağışı devam ederken, Çıralı ve Ulupınar bölgelerinde küçük çağlayanlar oluştu. Buharlar saçarak akan minik çağlayanlar yoldan geçen vatandaşların ilgisini çekti. Mustafa Demirtaş isimli vatandaş iş için Finika’ya giderken gördüğü manzara karşısında hayran kaldığını belirterek, "Manzarayı görünce elimde değil durmam gerekti. Harika bir manzara. Bir tarafta kar bir tarafta suyun vermiş olduğu buhar. Eşsiz bir manzara. Herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsana yaşama sevinci coşkusu katıyor" dedi.