Ankara’nın Beypazarı ilçesinde Beypazarı Belediyesi’nce düzenlenen Kızak Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yaşları 70’i geçen teyzeler yöresel kıyafetleriyle karın keyfini çıkardı.
Beypazarı’nın 1650 rakımlı Karaşar Mahallesi Kirazyanı Yaylası’nda düzenlenen Kızak Şenliği’ne başkentliler adeta akın etti. Sabah saatlerinde yakılan Şenlik Ateşi ile başlayan Kızak Şenliği’nde turlarla İstanbul ve Ankara’dan gelen yerli turistlerin yanı sıra, yaşları 60-70’i bulan teyzeler ve dedelerde gerek şambriyeller ve naylon torbalarla gerekse kayabileceğini düşündükleri her türlü malzeme ile karın tadını doyasıya yaşadı.
Canlı müzik, off road gösterileri, en güzel kardan adam yarışması, halat çekme, ödüllü kızak yarışlarının yapıldığı şenlik alanında vatandaşlara Beypazarı Belediyesi tarafından kaymak için daha uygun olması dolayısı ile şambriyel, çay ve mangal için köz dağıtıldı. Kar üzerinde mangallarını yakan vatandaşlar hem eğlendi hem de hafta sonu keyfi yaptı. Yöresel kıyafetleri ile kızak kayan yaşlıların kar ve spor kıyafetleri yoktu ancak karın tadını doyasıya çıkardılar.