Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi bünyesindeki Akdeniz Belediyespor U14 Futbol Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 2014-2015 sezonu U14 Türkiye Şampiyonası’nda 4’lü finallere yükselerek büyük bir başarıya imza attı.
Geçtiğimiz hafta yapılan final müsabakaları sonunda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Akdeniz Belediyespor Kulübü U19’lardan sonra, U14’ler de 1’inci ve 2’nci kademe maçlarında 65 ilden 107 takım arasından sıyrılarak final müsabakalarında Mersin’i temsil etmeye hak kazandı. 12-13 Haziran tarihlerinde Kayseri’de oynanacak olan final müsabakalarında Akdeniz Belediyespor’un rakipleri Fethiye İdmanyurduspor, Kadıköyspor, Özer Gençlik ve Spor U14 takımları olacak. Kayseri’de yapılacak kura çekiminin ardından birbiriyle eşleşen takımlar 12 Haziran’da yarı final oynayacak. İlk karşılaşmalarını kazanan takımlar 13 Haziran’da şampiyonluk, kaybeden takımlar ise üçüncülük maçına çıkacak.
Finalist gençler, Kayseri’ye hareket etmeden önce Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’yu makamında ziyaret etti. Kulüp Başkanı Fayik Eroğlu, Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Hediye Eren, kulüp antrenörü Nuri Ay’ın da katıldığı ziyarette konuşan U14 antrenörü Hüseyin Aydın, Türkiye’de toplam bin 200 takım arasından ilk 4’e kaldıklarını söyledi. Finallerde Antalya, Bursa ve Samsun takımlarıyla mücadele edeceklerini belirten antrenör Aydın, önlerindeki 2 maçı da kazanarak şampiyon olmayı hedeflediklerini kaydetti.
Sporcular başta olmak üzere bu başarıda emeği geçen bütün kulüp yetkilileri ve teknik ekibine teşekkür eden Eş Başkan Yüksel Mutlu da bu başarının süreceğine olan inancını dile getirdi. Başarının kriterinin sadece derece elde etmek olmadığına işaret eden Mutlu, “Birinci kriter centilmen olmak, ikincisi de bu yokluk ve yoksunluklara rağmen başarıyı kovalamaktır. Siz de eğer kendi başarınıza ve kendinize inanırsanız, başarılı olacağınıza eminim. Ben size hayat iddianızı daima yüksek tutmanızı tavsiye ediyorum. Zorluklarınız olduğunu biliyorum. Bizim bu konulardaki sıkıntılarınızı giderme noktasında çabalarımız sürecektir ama önemli olan bu zorluklara rağmen hedefinden sapmamaktır. Sizler kişiliğinizle, duruşunuzla ve zihniyetinizle de hayat yolunda birinci olabilirsiniz. İlerde başarılı birer sporcu olduğunuzda, geldiğiniz yeri unutmamalı ve sizin gibi zorluklar içerisinden gelenlere el uzatmalısınız. Başarılar diliyorum ve kentimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum” dedi.